Novo v primeru varda: Šiško ostaja v priporu

slika: FB stran Slovenka TV

Kot poroča Večer, je pritožbeno sodišče danes odločalo o pritožbi Viktorja Osima, odvetnika Andreja Šiška, poveljnika Štajerske varde, ki je v sredo, po le dveh dnevih na prostosti, znova pristal za zapahi. Po aretaciji prejšnji teden je moral dva dni preživeti s policisti, poldrugi dan v sodnem pridržanju, nato pa ga je preiskovalni sodnik Janez Žirovnik izpustil na prostost. A v sredo so Šiška znova odpeljali za zapahe, kajti izven razpravni senat se z odločitvijo preiskovalnega sodnika ni strinjal in je zoper Šiška odredil pripor.

Zdaj je izven razpravnemu senatu pritrdilo tudi višje sodišče. Tožilstvo pa je danes zoper Šiška že naredilo naslednji korak. Vložili so zahtevo za uvedbo sodne preiskave. Šišku tožilstvo očita ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve, vendar pa bodo obtožnico še razšilrili.

Andrej šiško torej ostaja v priporu, kjer bo verjetno ostal do sojenja.

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.