Poslovil se je velik domoljub in glasbenik Korado Buzeti. Človek, ki bo z veliko začetnico za vedno zapisan v slovenski glasbeni sceni.

Pokopali so Korada Buzetija!

Korado je odšel k Brendiju. Svojemu velikemu prijatelju. Skupaj sta zaorala glasbeno ledino za vse večne čase. Korada so pokopali včeraj v sredo, v oblačnem in hladnem dnevu v tišini, na pokopališču na Blejski Dobravi, kjer je našel svoj večni mir.

Na tem pokopališču Blejska Dobrava, prav v bližini njegovega groba je pokopan tudi Avsenikova legenda Franc Košir. Čeprav je bil pogreb v ožjem družinskem krogu, so se od njega poslovili številni glasbeni prijatelji, kot so Saša Lendero in Miha Hercog, Fredi Miler, ansambel Iskra, Hajni Blagne, Renato Leber (Štajerski Brendi) in drugi. Na pogrebni slovesnosti pa so mu “družbo” delali tudi člani Brendijevih barab in Dejan Vunjak. Vidno ganjeni ob njegovih pesmih, ki so odmevale iz ozvočenja so bili tudi člani SDS Duplek, ki so se udeležili pogreba in pripotovali na Jesenice s posebnim kombijem.

Ob prepevanju Koradovih pesmi, ki so jih ob tej priložnosti zapeli člani Brendijevih barab in Dejan Vunjak so se marsikomu orosile oči. Skoraj je zajokalo tudi nebo.

Korado, bil si naš velik prijatelj in zelo rad si prebiral tudi naš portal e-Maribor in štejemo si v čast, da smo te poznali! Dragi Korado, pogrešali te bomo.

Uredništvo portala e-Maribor

Slike: arhiv uredništva

MG