Kordiš nad lastno stranko o zapravljanju denarja! “To je volilni poraz!”

Miha Kordiš, slika tweeter

Miha Kordiš. Znani oporečnik in nekoč glavni akter Levice, danes pa le še bleda senca tega. V bistvu je oporečnik, vsamu, kar se v Levici dogaja. Razlika je le v tem, da je bil prej tiho, sedaj, ko so ga v Levici utišali, pa je glasen.


Tako je Kordiš lastni stranki Levica, nalil čistega vina: “30.000 glasov za kampanjo, v katero je šlo 100.000 evrov, je poraz. Večji, kot šok iz zadnjih parlamentarnih volitev, kjer so bili na delu veliko močnejši zunanji dejavniki. Toliko denarja vržeš v volitve samo, če greš po mesto v EU parlamentu. Nima smisla tiščati glave v pesek, razlagati o “stabilni podpori”, pleteničiti o fantomskem taktičnem glasovanju in se tolažiti z odstotki,” je zapisal.

Če greš kot socialistična alternativa v sredino – in zraven še obračunavaš z levim krilom, lastnim aktivističnim jedrom stranke – izdajaš najbolj predan del volilne baze. Prej ali slej pride račun, ne glede na to, s koliko evri in piarovskimi fintami misliš, da si lahko pomagaš.

Kordiš je lastno stranko obregnil tudi ob številke: “Lahko kar v številkah. 3,3 evre na glas je z naskokom najdražji volilni rezultat. SDS je porabil 1 evro na glas, GS 1,7, N.Si 2 evra, Vesna 0,71 evrov. Poleg tega so se druge parlamentarne stranke večinoma držale nazaj glede na svoje zmožnosti in mislijo na parlamentarne volitve. Levica je šla v tekmo z vsemi možnimi viri. Če je bilo sedaj razmerje med vloženimi sredstvi Levice in etablirane sredine 1:2 ali 1:3, bo na DZ volitvah 1:10, kar se bo krepko poznalo tudi na volilnem rezultatu.

Podobno pove primerjava s preteklimi kampanjami. Levica je v predsedniške volitve investirala manj kot 10.000 evrov za 25.000 glasov oziroma okoli 40 centov na glas (in ama nič organizacijskega aparata). Cel red velikosti razlike, skoraj desetkratnik. V DZ volitve pred tem je šlo 2,6 evra na glas. Pri tem, da se parlamentarni rezultat prevede v proračunsko financiranje, EU pa ne.

Kordišu pa ni všeč  iti povezovanje s Prebiličem. Tako je zapisal: “A kolikor berem povolilne izjave, še vedno ni nikogar izučilo nič. Namesto restavriranja programske kredibilnosti Levice in podajanja roke levemu krilu (ki se nas še kar poskušajo znebiti, a se ne pustimo), se nekaterim predstavnikom blazno mudi z evakuacijo še bolj v sredino. Mesec tako javno promovira volilno združevanje s Prebiličem (s katerim se osebno prav okej razumeva), ki zagovarja Nato pakt. Pristojni organi in člane stranke o tem sicer ne vemo nič, nula, zero. Kaj šele, da bi o čem odločali ali podali usmeritve.”

Ubogi Kordiš, kateri bo najmanj čez dve leti očitno brez službe, sam pa nima niti minute delovne dobe v kakšnem podjetju, očitno res ne ve kaj bi. Udrihanje po lastni stranki je v bistvu vse, kar premore. Pa če tudi ima včasih še kako prav.

VREME

Maribor
jasno
53%
3.6km/h
0%
26°C
27°
25°
25°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.