Uničeno mariborsko letališče. Voda tekla iz vseh strani. Letališče so zaprli!

Letališče aribor, slika Ministrstvo za infrastrukturo

Potem ko je v petek toča na Štajerskem poškodovala streho potniškega terminala na mariborskem letališču in povzročila ogromno škodo, je ponoči zaradi dežja v objekt ponovno vdrla voda.


Mariborsko letališče, drugo največje letališče v državi in letališče, kjer je najbolje biti zaposlen, saj se od dela ravno ne pretegnejo. Na tem letališču se namreč ne vrstijo poleti. Tu je občasno le šola letanja, včasih pa pristane kakšno manjše letalo.

Je pa mariborsko letališče rezervno letališče, v primeru, da ljubljansko  letališče Jožeta Pučnika nebi delovalo ali kaj podobnega. Bi pa tudi država morala v tako letališče tudi nekaj vlagati, preden se ne pogrezne sam vas.

Letališče Edvarda Rusjana Maribor, ki ga upravlja družba DRI, je nameravalo predvidoma danes po petkovem neurju odpreti terminal. A je prišlo do vdora vode. Zaradi tega so morali zjutraj ponovno evakuirati potniški terminal, saj je bilo stanje nevarno za zaposlene. Mariborsko letališče tako do nadaljnjega ostaja zaprto.

Glede na to, koliko ministrstvo za infrastrukturo, z Alenko Bratušek na čelu, daje za obnove železniških postaj, bi bilo dobro, če bi vsaj četrtino tega dali za obnovo mariborskega letališča.

 

slike: ministrstvo za infrastrukturo

VREME

Maribor
jasno
53%
3.6km/h
0%
26°C
27°
25°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.