Kot bi se delali norca? Svetlani Makarović, Ježkova nagrada. (odzivi)

Svetlana Makarovič, Foto: STA/Nova24TV

Ježkova nagrada je nagrada in jo podeljuje RTV Slovenija v želji, da bi spodbudila izvirne dosežke in opuse v zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo žlahtni tradiciji Ježkovega duha. Im kaj ima s tem Svetlana Makarović?

RTV Svetlani Makarović podelila Ježkovo nagrado

In kaj ima z žlahtno tradicijo Frana Milčinskega Ježka, Svetlana Makarović? Popolnoma nič. Neumnosti, ki jih kvasi, pač ne sodijo v žlahtno Ježkovo tradicijo. Satirik, mladinski pisatelj, igralec, režiser, humorist in komik, pesnik in šansonjer Frane Milčinski – Ježek pač nikoli Slovencev ni žalil s “slovencelni”, nikoli ni dejal, da ne mara otrok, nikoli ni zaničeval vernih ljudi ter poveličeval totalitarnih simbolov. Bil je kulturnik v pravem pomenu besede, za razliko dobitnice Ježkove nagrade. Kako nagravžno!

Nagrado bodo Svetlani Makarović podelili v nedeljo, 24. oktobra, v oddaji Vikend paket v neposrednem prenosu ob 17.20 na TV SLO 1. Makarovićeva je sicer leta 2000 zavrnila Prešernovo nagrado, toda ni zavrnila kulturniške pokojnine, ki jo nagrada prinaša. Vse v duhu komunizma in rdeče zvezde.

Sedaj, ko vse ima, čakamo še na nagrado, ki jo bo podelila neka druga gospa?

P.M.

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.