Kot v fašizmu! Popoldan naj bi po nujnem postopku naredili čistko na RTV.

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Saj ni res pa je. Kolegij Državnega zbora, bo popoldan odločal, da bi nemudoma odstavili generalnega direktorja RTV Slovenija, direktorja televizije, direktorja radia in celoten programski in nadzorni vrh RTVS.

Kulturna ministrica Asta Vrečko (Levica), ki predlagala politično čistko celotnega vrha RTVS, a po nujnem postopku, ki je mogoč v le primeru vojne, naravnih katastrof ali nevarnosti težko popravljivih posledic za državo. 

Kdaj je nujni postopek mogoč, poslovnik določa tako:  “Kadar je sprejem zakona nujen zaradi interesov varnosti ali obrambe države ali zaradi odprave posledic naravnih nesreč ali zato, da se preprečijo težko popravljive posledice za delovanje države, lahko vlada predlaga sprejem zakona po nujnem postopku.”

Vlada je trdila, da so menjave celotnega vrha RTVS oblika preprečevanja težko popravljivih posledic za delovanje države. In to pojasnjuje “v širšem smislu”, češ da v to področje delovanja države lahko štejemo RTV Slovenijo s svojim statusom, poslanstvom in ustavno varovano funkcijo na področju zagotavljanja pravice do javne obveščenosti, ki je predpogoj za obstoj demokracije in s tem tudi države.”

Spremljamo, kaj se bo zgodilo popoldan…

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
51%
1km/h
40%
25°C
26°
23°
24°
Fri
13°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
12°
Tue

TWEET DNEVA

 
WhitePress marketinška platforma za ustvarjanje, distribucijo in analizo vsebin, ki se uporablja predvsem za potrebe digitalnega oglaševanja. Na platformi se lahko oglaševalci in marketinške ...

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.