Skrivnostno izginotje. Svojci že tri tedne pogrešajo Blaža!

Blaž Ritoša

Svojci že tri tedne pogrešajo Blaža Ritoša iz Poreča. Domov se je z vlakom in kolesom vračal od babice v Ljubljani. Za njim se je izgubila vsaka sled.


Zgodba o izginotju Blaža Ritoše je zares nenavadna. Pišejo Slovenske novice. V ponedeljek, 13. junija, se je 23-letni fant odpravil iz Ljubljane domov v Poreč. V Ljubljani namreč živi njegova babica, pri kateri je bival. Denar je služil kot dostavljalec hrane. Bil je v dobri kondiciji. Tistega ponedeljka se je odločil, da se bo vrnil v Poreč k svoji mami. V Ljubljani se je usedel na vlak proti Kopru, s seboj je imel kolo.

Na cilju se je s kolesom namenil proti domačemu kraju. Takrat je še zadnjič poklical mamo in ji dvakrat rekel, naj je nič ne skrbi. Ter da prihaja domov. Ura je bila 7.30. Takrat ni nosil čelade, ampak zeleno kapo. Trenutek, ko je stal ob svojem modrem kolesu, so posnele videonadzorne kamere.

Blaž naj bi se iz Kopra odpravil na okoli šest ur dolgo kolesarsko pot proti Poreču. Po objavah njegovih prijateljev in svojcev na facebooku naj bi nameraval do doma čez Vanganelsko dolino in nato do Marezig, od tam pa po slemenski cesti do Gračišča, kjer bi prečkal mejo in se mimo Buzeta in nad Motovunom počasi spustil do Poreča. Na cilj pa ni prišel in za njim se je izgubila vsaka sled. 

[color-box color=”blue”] Vsi, ki bi karkoli vedeli o njegovem izginotju ali bi ga morda kje videli, naj o tem takoj obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080-1200. V trenutku izginotja je bil oblečen v modro-belo majico, črne kratke hlače ter črne superge nike, na sebi pa je imel črn nahrbtnik in zeleno kapo. Policija je napisala: Visok je 180 centimetrov, svetle polti, ima pobrite lase, male brke, malo štrleča ušesa, brazgotino na levi strani čela.[/color-box]

Glede na zaznave signala baznih postaj je bila zadnja lokacija njegovega mobilnega telefona v trikotniku Vanganel-Lopar-Pomjan. Na omenjenem območju Blaža niso našli.

 

 

VREME

Maribor
jasno
41%
2.1km/h
0%
28°C
29°
27°
25°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.