Kot v komunizmu! AKOS zaradi sovraštva zahteva odstranitev te oddaje!

Daleč so prišli. Kot v času nekdanjega režima. AKOS je od televizije TV3 zahteval, da odstrani eno izmed oddaj Faktor, ker naj bi v oddaji užalili predsednico državnega zbora, Urško Klakočar Zupančič?

Televizija TV3, mora  oddajo Faktor, kjer je bil Roman Vodeb kritičen do predsednice Državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, umakniti ali pa grafično zapisati, da gre za oddajo, ki je “sovražna”, tako pravijo na Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS).

Seveda gre pri tem za eno veliko sprenevedanja, saj v oddaji, ki je še vedno dostopna na spletu, ni bilo nobenega sovražnega govora.  AKOS pa je ocenil, da gre pri tem za spodbujanje sovraštva, tokrat na podlagi spola. Psihoanalitik Roman Vodeb je ob prijavi Urške Klakočar Zupančič na policijo in AKOS dejal: “Meni se ne zdi, da sem v Faktorju povedal kaj takega, kar ne bi držalo oz. kar ne bi bilo legitimno – pač zaradi logike nezavednega, ki je po psihoanalitični logiki vselej seksualno. To, da je ona užaljena, če sliši nekaj o sebi, česar ne bi rada slišala – morda celo po načelu ‘resnica boli’ – ne sme biti vodilo, da proti nekomu vloži tožbo, ga ovadi policiji in aktivira celo AKOS”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahlo rošenje
65%
6.7km/h
100%
11°C
14°
8°
11°
Fri
10°
Sat
5°
Sun
4°
Mon
7°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.