KPK milostna do Roberta Goloba. Izrekla mu je le opozorilo!

Golob
slika, fotomontaža

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je ugotovila, da je predsednik vlade Robert Golob kršil določbe zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. A za to dobil le opozorilo.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je v torek izdala poročilo ocene integritete v povezavi z nezdružljivostjo funkcij in s poročanjem premoženjskega stanja. V 19 primerih zavezanci o svojem premoženjskem stanju niso poročali v popolnosti oziroma  pravočasno. Med njimi se je znašel tudi premier Robert Golob.

Ta bi moral ob odhodu z mesta predsednika uprave GEN-I v celoti popisati svoje premoženje in o premoženjskem stanju poročati KPK. Ker tega Golob ni storil, KPK je pomotoma poročal zgolj o spremembi premoženjskega stanja, so za 24ur pojasnili v njegovem kabinetu, so ga na KPK pozvali, da obrazec znova izpolni v celoti. To je storil konec maja, nekaj dni po tem, ko je prisegel za premierja. Za zamudo si je s strani KPK prislužil le opozorilo. 

Če bi javnost takrat izvedela kakšno je dejansko premoženje Roberta Goloba, bi verjetno na njegovo izvolitev v parlament, drugače gledali?

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
71%
0.5km/h
20%
5°C
9°
3°
4°
Sun
1°
Mon
2°
Tue
2°
Wed
2°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA