Kje in Kako kupiti Litecoin (LTC)?

Kriptovaluta Bitcoin
Slika: investing-network.com

Litecoin (LTC) ima v svetu kriptovalut ugleden sloves.

Kovanec je bil ustvarjen leta 2011 kot hitrejša in učinkovitejša različica Bitcoina, z nižjimi provizijami za transakcije. Ustvaril ga je Charlie Lee, ki je med drugim pri Googlu napisal del operacijskega sistema za Chrome OS. Lee trenutno vodi Litecoin Foundation.

Tako kot Bitcoin, je tudi Litecoin odprtokodni projekt. Izvorna koda je na voljo pod licenco MIT/X11. Koda, ki izvaja Litecoin blockchain je enaka kodi Bitcoina, z nekaj manjšimi spremembami.

Lee pravi, da Litecoin ni bil mišljen kot konkurenca Bitcoinu, temveč kot žeton za manjše transakcije.

Prednosti Litecoina so zelo nizke provizije, živahna skupnost razvijalcev in vlagateljev, tehnična dokumentacija za razvijalce, skalabilnost in rudarjenje.

Vas zanima kje in kako kupiti Litecoin (LTC)? Naj vam pomagamo.

Kje kupiti Litecoin (LTC)

Litecoin je na voljo na več sto ali tisoč kriptoplatformah. Na žalost je prav zaradi široke razpoložljivosti kriptovalute izbira platforme ena najtežjih nalog, ko se odločate, kje kupiti Litecoin.

Večina borz, vključno z decentraliziranimi borzami ali DEX-i, ki so v kripto skupnosti pritegnile toliko pozornosti (ne vse pozitivne), je namenjena izključno občinstvu kripto strokovnjakov, ki imajo tehnične sposobnosti za izbiro denarnice, zavarovanje heksadecimalnih kriptografskih ključev in neposredno interakcijo z blockchainom.

Kriptomat - Nakup Litecoina

Slika: Kriptomat.io

Včasih, ko so bile kriptovalute noviteta, s tem ni bilo težav. A dandanes se vse več navadnih ljudi zanima za nakup LTC in drugih kriptovalut. Tradicionalne kripto platforme, ki so namenjene samo strokovnjakom, ne zagotavljajo varnosti, pomoči in orodij, ki bi uporabnikom novincem lahko pomagali pri uspehu.

Za večino uporabnikov velika in uveljavljena borza ni najboljši odgovor na vprašanje, kje kupiti Litecoin. Če vam Python ni materni jezik, je bolje, da si ustvarite račun na skrbniški kripto platformi, kot je Kriptomat.

Skrbniške platforme so enostavne za uporabo. Ponujajo trenutni trgovalni Litecoin tečaj in možnost nakupa. Če ste novinec v blockchain svetu in bi radi kupili LTC kovance, je Kriptomat odlična izbira.

Res je,  da je ustvarjanje računa nekoliko bolj zapleteno kot samo izbira uporabniškega imena in gesla. Če sodelujete z ugledno kripto borzo, bo ta od vas zahtevala potrditev identitete s predložitvijo elektronske kopije vašega potnega lista ali drugega osebnega dokumenta. Te predpise o poznavanju strank (Know Your Customer – KYC) mora izpolnjevati vsako podjetje, ki izpolnjuje določbe o preprečevanju pranja denarja iz uredbe EU GDPR.

Preverjanje identitete lahko na nekaterih spletnih mestih traja dneve. Na Kriptomat platformi je KYC postopek opravljen v nekaj minutah.

Kako kupiti Litecoin

Ko ste ustvarili in potrdili svoj račun, ste pripravljeni na naslednje korake nakupa LTC.

Najhitrejši in najlažji način, da kupite Litecoin (LTC) je z Visa ali Mastercard kartico. V meniju izberite Kupi in sledite navodilom – tako lahko že v nekaj sekundah kupite LTC.

Če vam je ljubše, lahko sredstva, ki jih želite investirati na Kriptomat platformi, presenete prek bančnega nakazila ali s storitvijo za gotovinski prenos, kot sta Skrill ali Neteller. Kriptomat sprejema depozite v več kot ducatu najbolj razširjenih evropskih fiat valut. Ko se vaše nakazilo prikaže na vašem računu, lahko sledite meniju in opravite nakup.

To je vse kar morate vedeti. Zdaj ste strokovnjak umetnosti nakupa LTC.

Kriptomat.io

Slika: Kriptomat.io

Izbira, kje kupiti Litecoin, je verjetno najpomembnejša odločitev, ki jo boste sprejeli v celotnem procesu. Ko ocenjujete kripto platforme, upoštevajte licenciranja in regulacije, varnostne certifikate, naložbena orodja, enostavnosti uporabe in podporo strankam.

Ko kupite Litecoin, ne dobite fizičnih LTC kovancev. Kupljeni kovanci se prenesejo na vaš elektronski naslov na blockchainu. Kriptomat poskrbi za vse podrobnosti šifriranja z javnim ključem, tako da so vaše kriptovalute prenesene takoj in ostanejo varne.

O Kriptomat platformi

Kriptomat je bil ustanovljen leta 2018 in je z uvedbo najpreprostejše platforme v Evropi povzročil revolucijo v svetu kriptovalut. Kriptomat omogoča, da so digitalne finance tako preproste, da lahko vsi in vsepovsod dostopajo do svobode, pravičnosti in zadovoljstva, ki jih predstavlja kripto. Več sto tisoč strank po Evropi in v 120 državah po svetu zaupa Kriptomat platformi pri nakupu, prodaji, menjavi, zaslužku in vlaganju v kriptovalute.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.