Kratek intervju! Prebrisani muzikanti: “Na narodnozabavno glasbo gledamo z veliko mero spoštovanja in ljubezni!”

ansambel prebrisani muzikantje
prebrisani muzikantje

Prebrisani muzikanti so nov ansambel na glasbeni sceni. Ob štirih fantih je v njihovi sredini še simpatično dekle.

PREBRISANI MUZIKANTI PREDSTAVLJAJO SVOJO PRVO VIŽO!

Pred kratkim so člani ansambla Prebrisani muzikanti posneli priredbo stare viže iz slovenske narodnozabavne zakladnice, ki jo je že pred leti posnel ansambel Mira Klinca. »Skladba govori o željah, ki jih imajo ljudje, hkrati pa tudi o naših željah, da bi ljudje bili srečni, nasmejani ter z nami zapeli in zaplesali. Prav sporočilo pesmi sovpada z našo vizijo, ki smo jo hoteli na takšen način predstaviti ljudem,« pravijo člani ansambla.

Priredbo nove pesmi si lahko ogledate tukaj:

“Na narodnozabavno glasbo gledamo z veliko mero spoštovanja in ljubezni!

Instrumentalni trio tvorijo Lovro (harmonika), Andrej (ritem kitara) in Martin (kontrabas, bariton), vokalni duet pa Katja in Gašper. V marsikateri stvari so si zelo podobni, v nekaterih pa različni, kar je tudi pomembno pri tvorjenju celote. Sedež ansambla se sicer nahaja v občini Ig, čeprav so nekateri člani tudi od drugod.

 

Zastavili pa smo jim tudi nekaj vprašanj.

  • Zakaj ravno narodnozabavna glasba?

V prvi vrsti zato, ker nam je bila ta zvrst glasbe položena v zibelko in smo z njo odraščali. Predvsem nam veliko pomeni, da lahko negujemo in nadaljujemo prelepo zapuščino slovenske glasbe.

  • Kdo je izbral ime “Prebrisani muzikanti” in zakaj?

Sprva smo mislili, da bomo imeli precej težav prav z izbiro imena, vendar smo kaj kmalu ugotovili, da smo vsak po svoje malo prebrisani, tako da je ime vsakemu posebej zlezlo pod kožo.

  • Kakšni so vaši cilji?

Predvsem izvajati in ustvarjati pristno in kvalitetno narodnozabavno glasbo ter s tem doprinesti k pestrosti tovrstne glasbe, hkrati pa ohranjati slovensko pesem.

Drugače pa imamo cilj, da imamo redno veliko nastopov, da ljudje v naši družbi uživajo ter z nami radi zapojejo in zaplešejo. Kot cilj smo si zastavili tudi udeleževanje na narodnozabavnih festivalih ter še veliko drugih ciljev, kateri naj zaenkrat ostanejo še skrivnost.

  • Kdo je vaš največji vzornik?

Vzornikov je zagotovo več, težko pa izpostavimo le en ansambel po katerem bi se zgledovali. Najbolj občudujemo starejše slovenske ansamble, predvsem tiste, ki so do glasbe gojili neizmerno ljubezen, kakršno imamo tudi sami. V prvi vrsti se nam zdi pomembno, da v tem kar delaš in ustvarjaš uživaš, hkrati pa si pri tem profesionalen in samokritičen. Če nosiš glasbo v sebi, to ljubezen slej kot prej začutijo tudi poslušalci.

Kako gledate na narodnozabavno glasbo? Se vam zdi podcenjena?

Na narodnozabavno glasbo gledamo z veliko mero spoštovanja in ljubezni, saj se nam njeni ritmi pretakajo po krvi.

Vsi člani se s tovrstno glasbo ukvarjamo že kar nekaj let, zato smo tudi spremljali njeno priljubljenost in razvoj. Veseli nas, da se je v zadnjih letih ponovno pojavil trend, ko je narodnozabavna glasba v samem vrhu priljubljenosti. Pa saj vendar vsi vemo, da prave zabave ni brez harmonike.

PM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.