Policija poročilo

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1652 klicev. Med 580 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 18 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 108 prometnih nesreč, 85 kršitev javnega reda in miru, ter 70 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 89 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 17 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, 1 s hudimi, ter 1 prometno nesrečo, v katerih je 1 oseba umrla.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 3 voznike na območju policijskih uprav Murska Sobota, Nova Gorica in Koper, ter zasegli 21 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 8 na območju Policijske uprave Ljubljana, 5 vozil na območju policijskih uprav Celje in Novo mesto, 2 vozili na območju Policijske uprave Kranj, ter 1 vozilo na območju Policijske uprave Koper.

Javni red in mir je bil kršen v 63 primerih na javnih krajih, ter 22-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelja na območju policijskih uprav Celje, Kranj, Koper in Nova Gorica.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 6 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 24 tatvin, 10 vlomov, 1 rop, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 5 nasilij v družini, 4 ponarejanja denarja, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami in 1 ponarejanje listin.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});