Kriminal na Slovenskem: Umor Gregorja Trajkova

Policija, policistI,policija vnukinja

Nasilna smrt 23-letnega Gregorja Trajkova iz leta 2007, na Predjamski ulici med Vičem in Rožno dolino, je bila dokaj odmevna. Ljudje menijo, da je šlo verjetno za maščevanje, kajti Trajkov je bil dve leti prej vpleten v obračun z orožjem, v katerem je bila ena oseba ranjena. To je bil Velibor L., ki sta skupaj s svojim bratom dvojčkom Daliborjem vpletena v strelski obračun.

Streljal je Gregor Trajkov in sodili so mu za povzročitev posebno hude poškodbe ter ogrožanja varnosti. Obsodili so ga na tri leta zapora, nato sodbo razveljavili, na novo sojenje, napovedano za 21. november 2007, pa je čakal v hišnem priporu.

Pred vhodom v domačo hišo na Predjamski cesti 9 ga je pričakal neznanec in proti njemu hladnokrvno izstrelil več nabojev. Gregorju je nekako uspelo pobegniti, a mu je bil morilec takoj za petami, s streli ga je pokosil le nekaj deset metrov od domačega praga.

Usodni streli so preprečili novo sojenje. Po nekajletni neuspešni preiskavi so se kriminalisti v zadnjih letih znova sistematično lotili primera. V obnovljeni preiskavi so spet zbrali vsa obvestila, po opravljenih okoli 140 pogovorih so se dokopali do novih ugotovitev. In kar je najpomembneje – odkrili naj bi storilca. Osumljenec je v eni od držav južno od nas, na varnem, kajti državi nimata sporazuma o medsebojni izročitvi storilcev.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.