Domov ZanimivostiSaj ni res, pa je Kriminalist zagovarja nošenje transparenta “Smrt Janšizmu?”

Kriminalist zagovarja nošenje transparenta “Smrt Janšizmu?”

Objavil: e-maribor

Kaj vse ne bomo doživeli. Varuhi reda, kateri bi morali skrbeti za dobro ljudi, jih varovati in obsojati nasilje in grožnje, se postavijo na stran leve politike ne glede na posledice.

Kriminalist, ki zagovarja grožnje s smrtjo?

Kriminalist Policijske uprave Murska Sobota je presegel policijsko etiko. Zagovarja namreč napise s pozivanjem k smrti. Kriminalist Boris Borko je po besedah bralca portala Nova24 TV zadolžen za rajon območja Ljutomera. “Podobno počne še nekaj policistov iz Policijske postaje Ljutomer. V tem primeru je s svojim komentarjem presegel vse meje dobrega okusa, vsekakor tudi policijsko etiko. Sprašujemo se, ali pristojni na Policijski upravi Murska Sobota ta dejanja podpirajo, ker očitno na neokusne in neetične objave svojih zaposlenih po družbenih omrežjih ne reagirajo.

Ostale njegove kolega pa je strah, da bodo ljudje, ki se ne enačijo z mnenji tega kriminalista, z njegove strani nepošteno obravnavani. Pravijo, da se bojijo maščevanja.

Glede na to, da je kriminalist pod objavo članka na temo izražanja grožnje s smrtjo na protestih zapisal komentar v smislu, da si sedaj človek niti pravega transparenta ne more narediti, človek upravičeno dobi vtis, da nima prav nič proti, da določeni ekstremisti po ulicah hodijo z napisi “smrt janšizmu” in s tem izražajo grožnjo s smrtjo. Marsikdo se tako v nadaljevanju upravičeno vpraša, če bi policist v postopku spoštoval načelo enakosti pred zakonom, ki jo določa policijski kodeks, v primeru, da bi imel opravka z nekom, ki je naklonjen aktualni vladi. 3. člen kodeksa namreč jasno navaja: “Policisti v postopkih skrbimo, da so vsem zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, izobrazbo, družbeni položaj ali katero koli drugo osebno okoliščino.”

Si res želimo takih varuhov reda?

MG


To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.