Slika: Policija

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Nova Gorica so 29. aprila 2020, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami na območju Nove Gorice opravili hišno preiskavo pri 27-letnem moškem.

Sum na prepovedane druge

Pri hišni preiskavi so kriminalisti našli in zasegli več različnih snovi, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedane droge.

Našli in zasegli so dva zavitka alufolije z rjavim prahom (sum, da gre za prepovedano drogo heroin), tri PVC vrečke s posušenimi delci zelene rastline in približno 100 g posušene zelene rastline (sum, da gre za prepovedano drogo konoplja), 3 zavojčke z belim prahom (sum, da gre za prepovedano drogo amfetamin), približno 11 gramov amfetamina in več zaenkrat še neznanih tabletk. Prav tako so bili v sklopu hišne preiskave zaseženi tudi drugi predmeti oz. pripomočki, ki jih je osumljenec uporabljal pri izvrševanju kaznivih dejanj (tehtnici za natančno merjenje, mobilni telefon).

Slika: Policija

Novogoriški kriminalisti so zasežene snovi poslali v nadaljnjo analizo. Če bo analiza potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo novogoriški kriminalisti zoper 27-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivih dejanj in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu KZ-1 ) in suma kaznivega dejanja tatvine. Osumljenec je sicer star znanec policije.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});