Sedaj je vse jasno! Znano je kdaj se bodo odprli vrtci in šole!

Mednarodna šola
slika je simbolna

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je ravnateljem vrtcev in šol tudi uradno seznanilo s časovnico, po kateri bo potekalo postopno odpiranje vzgojno-izobraževalnih ustanov.

V vrtce 18. maja, deveti razredi 25. maja

Na ministrstvu načrtujejo, da bodo 18. maja pričeli izvajati svojo redno dejavnost javni in zasebni vrtci, istega dne bodo z izobraževanjem v osnovnih šolah pričeli učenci prvega triletja (od 1. do 3. razreda). Prav tako bodo na ta dan delo lahko vzpostavili tudi šole s prilagojenim programom in zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami ter javne in zasebne glasbene šole.

25. maja pa je predvidena vrnitev učencev 9. razreda osnovne šole. Istega dne bi zagotovili tudi organizacijo dejavnosti za otroke z učnimi težavami (od 4. do 8. razreda), ki v tem šolskem letu niso uspeli doseči minimalnih standardov znanja pri posameznih predmetih in bi lahko njihova ocena do zaključka pouka pri posameznih predmetih bila negativna.

Vse podrobnosti bodo šole in vrtci do konca tedna prejeli z okrožnico. Podrobnejše informacije, navodila, smernice in protokole ravnanja, bodo pripravili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ).


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
77%
1.5km/h
93%
-4°C
-4°
-5°
-4°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA