Krivosodje? Zavrnili prošnjo Janše po odškodnini zaradi Patrie

Okrožno sodišče v Kranju je zavrnilo prvaka SDS in nekdanjega predsednika vlade Janeza Janšo, ki je od nekdanje tožilke in sodnikov, ki so sodili v zadevi Patria, zahteval 900 tisoč evrov odškodnine.

Na kranjskem okrožnem sodišču je decembra lani stekla obravnava odškodninske tožbe, s katero je predsednik SDS in nekdanji predsednik vlade Janez Janša od nekdanje tožilke in sodnikov, ki so sodili v zadevi Patria, zahteval 900 tisoč evrov odškodnine. Janša je toženim očital nezakonito delo v procesu Patria, ki je na koncu zastaral. 

Mednarodno odmevni konstrukt Patria, ki je slovenskim sodiščem omogočil, da vodjo opozicije Janeza Janšo tik pred volitvami stlačijo v zapor. Od afere Patria je tako minilo kar 15 let, da je slovenska karikatura pravne države končala zadevo z razglasitvijo nedolžnosti. A za to šlamastiko ni odgovarjal nihče. Zato je nekdanji predsednik vlade vložil odškodninsko tožbo zoper državo in zoper nekdanjo tožilko Branko Zobec Hrastar ter zoper sodnike Barbaro Klanjšek, Milana Štruklja, Vesno Žalik in Branka Maslešo. Kar je logično, saj so oni odgovorni za to.

Prav zanimivo je, da je sodišče je razsodilo tudi, da je prvak največje opozicijske stranke dolžan toženim plačati njihove pravdne stroške. Janša je sodbo prejel danes, nanjo pa se lahko pritoži do 21. februarja. Smo pred zakonom res vsi enaki?

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
49%
5.1km/h
20%
8°C
11°
6°
7°
Wed
3°
Thu
1°
Fri
4°
Sat
4°
Sun

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA