Župan Ilirske Bistrice, Emil Rojc,
Župan Ilirske Bistrice, Emil Rojc, Slika: Nova24TV

Po izključitvi župana Emija Rojca iz stranke SD in posledičnem izstopu 16 članov SD Ilirska Bistrica, Svetniška skupina SD s tem več ne obstaja. Kaj se bo sedaj zgodilo s svetniki?

Svetniška skupina SD Ilirska Bistrica ne obstaja več

“Svetniki bivše svetniške skupine SD v Občinskem svetu Občine Ilirska Bistrica, smo se dogovorili in formalno izpeljali postopek, da bomo na naslednji seji Občinskega sveta nastopili kot samostojna svetniška skupina z imenom Povezovalna lista Emila Rojca,” je sporočil nekdanji svetnik SD Borut Rojc in pojasnil, da z imenom želijo povedati, da je njihov cilj sodelovati z vsemi političnimi opcijami, ki jim je v interesu napredek naše Občine. Tako v Občinskem svetu Občine Ilirska Bistrica kot v Državnem zboru Republike Slovenije.

Sodelovanje z vsemi strankami je nekaj povsem drugega, kot to dela politika Tanje Fajon, ki s svojo držo pelje stranko SD v propad. Sin župana Rojca in nekdanji član SD je prav tako zapisal, da so med njimi ostali tudi nekateri člani stranke SD, vendar jih nimajo namena izključevati iz ekipe. “Cenimo njihovo požrtvovalnost in dobro delo v korist Občine. Prav tako vabimo vse, ki bi se nam še radi pridružili da to tudi storijo,” je pozval. Podpora trenutnemu občinskemu vodstvu ostaja enaka, kot je bila do sedaj.

Kar šestnajst članov SD Ilirska Bistrica, je podalo izstopne izjave iz  stranke Socialnih demokratov. Meščani Ilirske Bistrice in tudi strankarski kolegi, župana Rojca namreč močno podpirajo. Svetniška skupina SD v Občinskem svetu Občine Ilirska Bistrica tako ne obstaja več. Za Tanjo Fajon pa je to velik udarec, saj je bila Ilirska Bistrica vedno v rokah stranke SD.

Bodo temu sledili člani SD, občine Radlje ob Dravi, kjer je župan Alen Bukovnik prav tako izstopil iz stranke?

PM