Kulumna: Pavle Rupar: “Mimo levičarske (ne)kulture, po državi s slovensko pesmijo”

arhiv e-maribor

Kolumna, piše: Pavle Rupar

S PESMIJO O DOMOVINI SLOVENIJI GREMO PO DRŽAVI V ČAST 30 OBLETNICE OSVOBODITVE IZPOD JARMA JUGOSLOVANSKEGA KOMUNIZMA!!!

Če bi lahko sam odločal o vzgoji in izobraževanje, bi bila Domovinska vzgoja eden od ključnih predmetov že v osnovni šoli! Preprosto zato, ker Slovenke in Slovenci vse premalo čutimo pozitiven odnos do Domovine, mnogi pojma nimajo niti o dogodkih, ki so se dogajali natanko pred tridesetimi leti, kaj šele, da bi poznali vsaj eno samo domoljubno pesem, ali vsaj del pesnitve naših sodobnih pesnikov in poznali kraje, ki ji kot celoto pravimo Raj po Alpami!! To je lahko le Slovenija!

Zasičeni smo z Balkansko kulturo, nekimi tujimi glasbeniki in bivše Juge, ki jih ne podcenjujem in jih občasno tudi sam poslušam. Prepolni smo tujcev, ki smo jim dobrohotno odprli vrata Slovenije in v kateri sam posiljujejo s tuji vero, skladbami ki to niso, so pa cigu-migi ali “repanje” z vsebino, ki ni naša! NI Slovenska!! Po drugi strani se vrstijo zahteve za še več denarja raznim Wernerjem, Čordićem, Mežkom, Makarovićkam in ostalim, orkestralno, od države plačanih glasbenih prispodob.  Denarja za naše pevce  in ansamble pa ni! Pa imamo izvrstno glasbo, le promoviramo je ne! Enako velja za naše znamenite kraje, ne poznamo borbe zoper Turke in večina nima pojma, kje se je boril slavni Matija Gubec! Da o dogodkih na Šentilju, Pekrah, Holmecu in drugod, o ljubezni do   domovine, simbolih in ljudeh , ki so se borili za svobodno Slovenijo, niti ne pišem!

Vsiljujemo nam učne snovi otrokom o Jugoslaviji, kriminalcu Titu in napol zlagani partizanski vojski, nihče ne pove resnice o pobojih in trpljenju pravih domoljubov, ki so jih pokončali v Rogu, Hudi jami in neštetih moriščih. Tako se žal učijo o lažnem herojstvu komunistov, resnico o njihovih morilskih dejanjih, o zatiranju vernikov in vsakega, ki je govoril o Sloveniji in ne Jugoslaviji, ne poučuje nihče.

Koncerti ob 30 letnici naše domovine

Zato sem toliko bolj odločen, da v tem letu, ko praznujemo 30 let osvoboditve izpod jarma komunizma in jugoslovanskih komunistov! Zato, da se boste spomnili , da vseeno pojemo o domovini, o njenih lepotah, o srčnih delavcih in kmetih, da znamo skupaj zapeti nekaj narodnih in ponarodelih! Skupaj! To bodo koncerti, kjer boste povabljeni, da zapojete z znanimi pevci in ansambli, od pop , rock in narodno-zabavne glasbe pa tudi tistih, ki so jih peli naši starši in mi, mladina pa jih žal vedno manj pozna!! Zato, da povemo, da slovenska pesem z nami vred še živi in je vedno bolj glasna, priljubljena! Zato, da okrepimo ljubezen in domoljubje do naše lepotice Slovenije! Zato, da se poklonimo zgodovini in vsem, ki so se od vekomaj borili s srcem zanjo, ne iz koristoljubje in vladanja!

Preprosto vas vabimo, da skupaj pripravimo poletne koncerte na prostem pod zvezdami in jesenske v dvoranah, ter da povemo, da znamo in zmoremo, predvsem pa HOČEMO SLOVENSKO!! In da se dobro pripravimo na jesenski VELIKI SHOD SLOVENK IN SLOVENCEV IN DRŽAVLJANOV SLOVENIJE V PODPORO JANEZU JANŠI IN VLADI REPUBLIKE SLOVENJI!!

Lepi večeri, prijetna srečanja in domoljubje, to je tisto kar potrebuje sedaj slovenski narod. Ne glede na stranko in pripadnost. In peli bomo in se veselili svobodne države!!  Poletna noč, Slovenija odkod lepote tvoje, Moja Domovina, V dolini tihi, Gor čez izero…. Zato ker znamo in zmoremo, a to premalokrat pokažemo!

Pavle Rupar


30let

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.