Lawina Stubajska dolina: ponesrečenih pet smučarjev

Lavstrijsko smučišče lawina v Stubajski dolini
eitungsfoto.at/Liebl Danie

V Stubajski dolini na avstrijskem smučišču je v torek opoldne se je pet smučarjev ponesrečilo. Na srečo so vsi preživeli, vendar sta se dva poškodovala. Dogodek se je zgodil okoli 13.15. Ekipe reševalcev so takoj začele iskati poškodovane. Za reševanje so bili uporabljeni več helikopterjev.

Vsi smučarji so bili najdeni živi, dva pa so se poškodovala. Več podrobnosti trenutno še ni znano.

Stubajska dolina na avstrijskem smučišču je znana po svojih odličnih smučarskih pogojih in raznolikem smučarskem terenu. Gostiteljica smučišča Stubaier Gletscher, ki leži na nadmorski višini od 1.750 do 3.210 metrov, ima skupno 150 km smučarskih prog.

Stubai ima veliko zanimivosti in znamenitosti.

Prvič je bilo smučišče odprto leta 1963 in danes je eno izmed največjih in najbolj priljubljenih smučišč na Avstrijskem Tirolskem. Smučišče ponuja široko paleto smučarskih prog, od začetniških do naprednih, in skupno 150 km prog. Zimski park “Funpark Stubai Zoo” je eden izmed največjih na Avstrijskem Tirolskem in ponuja številne skakalnice, rail-e in boxe za snowboarderje in freestyler-je. Za ljubitelje nočnega smučanja, smučišče ponuja kar nekaj kilometrov smučarskih prog, ki so osvetljene do 22.00. Stubaier Gletscher je tudi popularna lokacija za skupinske smučarske tečaje in izobraževanje smučarskih inštruktorjev.

Poleg smučanja, Stubaier Gletscher ponuja tudi številne druge zimske aktivnosti kot so sankanje, proge za tek na smučeh in krpljanje. Letno se tu tudi odvijajo številne zabavne in športne dogodke.

Smučišče tudi izstopa po svojem naravnem okolju in ponuja nekaj neverjetnih razgledov na okoliške gore in doline. To je zelo priljubljeno za pohodništvo in turistične izlete poleti.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
1.8km/h
0%
-1°C
2°
-3°
-1°
Sun
-3°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA