Zaščitili leve napadalce? Pri napadu na Grimsa naj nebi šlo za fizični napad?

Policija naj bi ugotovila, da ob napadu na poslanca SDS-a Branka Grimsa oktobra lani ni prišlo do fizičnega stika med njim in napadalcem. 

Po napadu je poslanec SDS-a Branko Grims trdil, da ga je razumel kot poskus umora. Grims je po napadu trdil, da ga je neznanec porinil po stopnicah, a se je pri tem na srečo ujel in ni padel. “Zame je to poskus umora. Če bi padel po stopnicah, ki so polne ostrih robov, pa še nahrbtnik sem imel, bi se lahko ubil,” je poudaril takrat.

Moški ga je tudi dvakrat pljunil po laseh. “Policiji sem predlagal, naj vzame vzorec DNK, pa ga niso želeli. To sem predlagal dvakrat. Dokaze sem shranil, da ne bi slučajno potem kdo rekel, da ne morejo česa dokazati,” je dodal Grims.

Na Policijski upravi Ljubljana so za N1 pojasnili, da so napad preiskovali kot sum storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. “Z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin so policisti ugotovili, da do fizičnega kontakta med osebama ni prišlo, zato so o zbranih obvestilih v obliki poročila obvestili pristojno državno tožilstvo,” so še povedali policisti.

Poslanska skupina SDS je za naš portal podala izjavo in izrazila ostro nasprotovanje odločitvi Policije:

“Policija je ugotovila da, v zvezi  fizičnim napadom na našega kolego mag. Branka Grimsa, ki se je zgodil 28. oktobra lani v neposredni bližini Državnega zbora RS »pri napadu ni bilo fizičnega kontakta«, zaradi česar je preiskavo suma storitve kaznivega dejanja zaključila, dogodek pa bo v nadaljevanju obravnavala kot prekršek. Nesporno način napada jasno izraža naklep; zdravstvene posledice, vključno z atipično pljučnico zaradi okužbe ob napadu, pa so vse dokumentirane z zdravniškimi izvidi.”

“Vse izjave poslanca SDS mag. Branka Grimsa in drugih poslancev SDS, ki so bile podane po incidentu, so resnične in od njih ne odstopamo. Mag. Branko Grims je Policiji predložil tudi zdravniški izvid Ambulante za nujno medicinsko pomoč, ki kot verodostojen dokument dokazuje poškodbe, nastale zaradi napada. Dejstvo, da je Policija odločitev sprejela zgolj na podlagi pomanjkljivih posnetkov kamer, s katerimi se zlahka manipulira, je zato nedopustno in neprofesionalno. Odločitev Policije zato po našem trdnem prepričanju kaže na to, da se želi fizični napad na poslanca relativizirati izključno za to, ker prihaja iz vrst opozicije.

V Poslanski skupini SDS se zavedamo, da je bila Policija zadnje mesece pod hudimi političnimi pritiski, ki jih je ob svojem odstopu razgalila ministrica Bobnarjeva. Žalosti nas, da so mnogi preslišali naše pobude, ki smo jih podali po incidentu, in sicer da je bil napad na poslanca vrh ledene gore množice posrednih in neposrednih pouličnih, medijsko podprtih pozivov k nasilju, ki smo jim priča že dve leti, zaradi česar bi morali vsi stopiti skupaj in začrtati odločne korake za zagotovitev tako varnosti poslancev kot varnosti zaposlenih v Državnem zboru RS.” So zapisali v poslanski skupini SDS.

Bo moglo priti do pve žrtve, da bodo policisti postali pozorni nad nasiljem levičarjev

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
84%
2.1km/h
100%
1°C
1°
-1°
-1°
Fri
-2°
Sat
-2°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA