učitelji cepljenje slovenija
Vir: www.zdravje.si

Slovenija sodi med prvih sedem držav po precepljenosti ljudi v Evropi. Torej (še ena) laž iz Šarčeve ustavne obtožbe ne drži.

SLOVENIJA MED PRVIH 7 DRŽAV PO PRECEPLENOSTI

Slovenija cepi proti Covidu-19 s tempom, ki bo omogočil zadostno precepljenost odraslega prebivalstva za učinkovito zaustavitev večine epidemičnega vala do začetka poletja, razkriva dokument, ki ga lahko preberete v nadaljevanju.

Dokument, star je dva dni, povsem zanika nebuloze v ustavni obtožbi glede cepiv. Podatki iz semaforja precepljenosti namreč kažejo, da je Slovenija v EU med sedmimi najuspešnejšimi državami po precepljenosti in to kljub temu, da je bivši minister za zdravje Tomaž Gantar na podlagi mnenja svetovalne skupine za cepljenje naročal predvsem cepiva dobavitelja AstraZeneca, ki je bila sprva predstavljena kot najhitrejša in najcenejša, a sedaj dobavlja zgolj četrtina pogodbenih količin, piše Škandal 24.

Ko je po Gantarjevem odstopu vodenje ministrstva za zdravje prevzel predsednik vlade Janez Janša, si je Slovenija izborila še skoraj 1,5 milijona doz cepiv, kar nam omogoča sedanji nadpovprečni tempo cepljenja, sicer bi bili Slovenci tam kot Hrvati, Bolgari ali Makedonci.

PM