Zavajanja “neodvisnega strokovnjaka” za ventilatorje Riharda Knaflja?

slika je simbolna, twitter

Se spominjate Riharda Knaflja, “neodvisnega strokovnjaka,” ki je ocenjeval ponudbe za zaščitno opremo in je naročene ventilatorje pri podjetju Geneplanet označil kot neustrezne?

Rihard Knafelj zavajal z ventilatorji

No ravno ta Rihard Knafelj, ki naj bi imel povezave tudi s stranko LMŠ, saj naj bi bil celo kandidat za zdravstvenega ministra LMŠ v Šarčevi vladi, se je sedaj ujel na laži.  Knafelj je navijal za dobavo ventilatorjev znamke Bellavista, ki so jih sedaj označili kot nevarne. Sedaj pa je celo Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke s šestimi odločbami začasno prepovedala uporabo 46 ventilatorjev Bellavista 1000. Ampak na Tarči, famozni levičarski oddaji na TV Slovenija je Knafelj postal, tako kot Gale, pravi heroj in nekakšen vele cenjeni strokovnjak za ventilatorje leve politične opcije.

Knafelj, sicer prvi svetovalec Marjana Šarca za zdravstvo, je zelo navijal za dobavo ventilatorjev znamke Bellavista, ki so jih novembra na Ameriškem uradu za hrano in zdravila (FDA) in kanadskem Uradu za zdravstvo, označili kot nevarne. Po navedbah ameriškega in kanadskega urada je med drugim najbolj kritično tehnično napako predstavljal alarm, ki lahko povzroči takojšnjo smrt pacienta. Tudi iz izdanega varnostnega obvestila v slovenskem jeziku je razvidno, da pri samem delovanju aparatov prihaja do občasnih izpadov, piše Nova24 TV.

Ker je Zavod Republike Slovenije za blagovne rezerve naročilo ventilatorjev Bellavista v mesecu maju že izpolnilo, je očitno, da je neformalna strokovna skupina, omenjene ventilatorje kljub njihovi nevarnosti odobrila. Ob tem razkritju sicer ni bilo jasno, ali smo v Slovenijo dobili ventilatorje Belavista 1000, ki so iz sporne serije, ali druge, ki imajo napako odpravljeno. Ob vsem tem je marsikomu še toliko bolj nenavadno, kako je lahko Knafelj v času oblikovanja afere zaščitna oprema poudarjal, kako naj bi bili določeni ventilatorji neustrezni, čeprav so iste ventilatorje za boj proti COVID-19 naročili tudi v Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji, Italiji, ZDA, Nizozemski, Rusiji in drugod, kjer so se izkazali za popolnoma ustrezne.

Kje je zdaj ta velecenjeni um strokovnjaka za ventilatorje? Tako, kot Šarec se je potuhnil?

MG

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
36%
4.6km/h
20%
8°C
10°
7°
6°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA