Lažni bombni preplah v Ljubljani malo pred prihodom predsednice države in predsednice DZ.

ustavno sodišče sodnico
sodniško kladivo
Levica za kandidatuo

Policisti so zjutraj po anonimnem klicu zaradi nevarnosti, da se na ljubljanskem sodišču nahaja nevaren predmet, zavarovali in izpraznili prostore ter opravili pregled prostorov. 

 Okrožno sodišče v Ljubljani je bilo danes zjutraj ob 8.uri zaradi izrednega dogodka zaprto za obiskovalce in stranke, zdaj pa znova normalno posluje. Izredni dogodek je bila grožnja z bombo, pred prihodom predsednice države Nataše Pirc Musar in predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič na sodišče. V sodni stavbi sta se sicer ob 11. uri začela slovesno odprtje sodnega leta in primopredaja poslov predsednika vrhovnega sodišča.

Policisti in bombni tehniki so ugotovili, da bombe v poslopju ni. Bil pa je to že četrti izredni dogodek v sodni stavbi. Podobni primeri so se zgodili novembra lani in letos januarja. V vseh primerih se je izkazalo, da gre za lažni preplah, so zapisali na spletni strani ljubljanskega okrožnega sodišča.

Očitno je nekdo damam na najvišjih položajih v državi nekdo posla valentinovo darilo.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
51%
1.5km/h
75%
24°C
25°
23°
21°
Mon
14°
Tue
13°
Wed
13°
Thu
14°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.