Izdaja slovenske države? Asta Vrečko za vedno pokopala muzej slovenske osamosvojitve

To ker si je privoščila kulturna ministrica Asta Vrečko je sovražno dejanje za katerega bi morala odgovarjati ne le ona sama, ampak celotna vlada. Ministrica je namreč ob Golovobi vednosti za vedno pokopala muzej slovenske osamosvojitve!

Slovenci smo ostali brez ključnega muzeja, ki je zaznamoval slovensko samostojnost. To  kar si je privoščila Asta Vrečko, kulturna ministrica pa je enako izdaji lastne države. Danes je tudi javno in uradno. Muzej slovenske osamosvojitve je prenehal obstajati.  Združitev Muzeja novejše zgodovine Slovenije in Muzeja slovenske osamosvojitve v javni zavod Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije je tako tudi uradno zaključen. V ponedeljek je bil namreč uspešno vpisan v sodni register. Oba predhodna muzeja sta s tem prenehala obstajati kot samostojna javna zavoda. Združitev, ki je kot sol na rano vsem, ki so se borili za samostojno državo in ki spodkopava vse zaveze slovenske osamosvojitve.

Večje sramote, Slovenija namreč še ni doživela. Je pa ministrica znala svojim poiskati službice. 9. februarja je vlada v svet javnega zavoda Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije imenovala štiri predstavnike ustanovitelja za mandatno dobo štirih let, in sicer od ustanovitvene seje sveta zavoda in z možnostjo ponovnega imenovanja. Imenovala same svoje: Manco Grgić Renko, Blaža Vurnika, Renato Zamida in Marka Srako.

V naprednih državah tisti minister ali ministrica, ki tepta svojo narodno zavest za apetite svoje stranke, ne more biti niti minute več na oblasti. Pri nas pa se ob tem nič ne naredi. Še več. Golobovi vladi je dovoljeno prav vse, da z vsemi sredstvi potepta tisto, kar je bilo krvavo prigarano. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.