Le še nekaj ur časa za vložitev županskih kandidatur.

slika: Demokracija.si

Le še danes do 19. ure imajo kandidati za župane čas, da vložijo svoje kandidature. Jutri se torej začenja volilna kampanja, ki bo trajala vse do petka, 16. novembra do polnoči.

V Mariboru je kandidaturo med zadnjimi vložil Josip Rotar iz Lista kolesarjev in pešcev.  Je pa podpise zbral tudi kandidat, o katerem so mediji že predčasno zelo razpredali, Saša Arsenovič. Ali mu je odvečne podpise morebiti dal Andrej Fištravec, pa je še vedno glavno vprašanje.

Je pa Bojan Požar danes razkril še eno zanimivo podrobnost. Katja Jaušovec, zasebna partnerica Saše Arsenoviča, je podporo za župansko kandidaturo podpisala za sedanjega župana Andreja Fištravca, ne pa za svojega partnerja Saša Arsenoviča.

Kandidaturo so do sedaj vložili Lidija Divjak Mirnik – neodvisna kandidatka s podporo LMŠ in LPR, Melita Petelin – neodvisna kandidatka, župan Andrej Fištravec – neodvisni kandidat, Aleksander Kamenik(SAK), Vlado Šega (Levica), Igor Domanjko (Lista novinarja Bojana Požarja), Franc Kangler (NLS s podporo SLS in SDS), Alenka Iskra (SD), Igor Jurišič (Stranka mladih – Zeleni Evrope), Zdravko Luketič (NSi), Uroš Prikl (DeSUS), , Zdenko Vinkov (Stranka slovenskega naroda), Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo) ter priprti Andrej  Šiško (GZSI). Včeraj sta kandidaturo vložila tudi Borut Ambrožič (SMSR) in Rok Zalar (ZS). Danes pa je vložil kandidaturo še Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev). Ob 18. uri naj bi kandidaturo vložil tudi Saša Arsenovič.

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.