Le zakaj je Marjan Šarec obiskal Maribor?

Marijan Šarec foto: STA in Nova24.tv

Dopoldanski obisk Gradca, kjer je bil župan Fištravec sogovornik na srečanju Evropske koalicije mest za boj proti rasizmu, je preprečil srečanje župana Mestne občine Maribor in predsednika Vlade. Kot smo na enem od soočanj slišali, bivšega mariborskega župana Kanglerja, ki je dejal, da si mora za predsednika vlada vsak župan vzeti čas, ne glede na to iz katere stranke prihaja.

Sicer pa, le zakaj je predsednik vlade Marijan Šarec prišel v Maribor? Obiskal je univerzitetni klinični center Maribor, Dom Danice Vogrinec, Univerzo v Mariboru, odprl poslansko pisarno LMŠ in se udeležil prireditve Podravsko podjetje ter obiskal Slovensko narodno gledališče, vendar ne, kot komični lik Serpentinšek, ampak kot predsednik vlade.

slika: FB profil Lidije Divjak Mirnik

Obljubil nisem ničesar, ogledal sem si situacijo, v detajle bodo reševali to na pristojnih ministrstvih. Maribor ima veliko problemov. Je dejal Šarec. Sicer pa je bil njegov obisk pred lokalnimi volitvami, kot naročen za njegovo poslanko Lidijo Divjak Mirnik, saj jo pri kandidaturi podpira prav njena LMŠ. Mogoče pa v tem tiči vzrok nenadnega obiska.

Sicer pa ne vemo, ali je poslanki obisk Šarca v Mariboru bolj škodil, ali koristil. Vsekakor bomo odgovor dobili na volitvah, 18. novembra.

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA