Lendavski župan Janez Magyar toži Mojco Šetinc Pašek?

Janez Magyar, slika: SDS

Nekdanji poslanec SDS  in sedanji župan občine Lendava Janez Magyar je zoper poslanko Svobode Mojco Šetinc Pašek, vložil odškodninsko tožbo.

Nekdanji poslanec SDS, sedaj pa ponovno župan občine Lendava Janez Magyar je vložil odškodninsko tožbo zoper poslanko Gibanja Svoboda Mojco Šetinc Pašek. Vznemirilo ga je njeno ravnanje na novembrski redni seji državnega zbora, s katerim sta bila, kot je navedel v tožbi, okrnjena njegovo dobro ime in čast.


Spomnimo: Janez Magyar je bil  vabljen, da se 17. novembra, kot priča udeleži seje parlamentarne komisije, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja SDS in jo vodi poslanka Mojca Šetinc Pašek. Magyarja so povabili na sejo preiskovalne komisije 9. decembra, a do začetka redne novembrske seje državnega zbora 21. novembra niso prejeli povratnice, da je dvignil pošto. In čeprav je bilo do seje še več, kot 13 dni, je Šetinc-Pašek izročila Magyarju poziv kar med samo sejo Državnega zbora. Kar je bilo, ne samo nedopustno, ampak tudi žaljivo. Si je pa s tem Pašek Šetinc prislužila opomin predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič.

Magyar poslanki Svobode v tožbi očita, da mu je s svojim ravnanjem povzročila škodo in da je bil njen namen, da bi mu škodovala pred drugim krogom lokalnih volitev. Od Mojce Šetinc Pašek zahteva 5.200 evrov odškodnine.

Očito si omenjena poslanka misli, da je več kot oblast?

video: Večer

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.