Na TV Slovenija kar v srbskem jeziku in ob srbski zastavi voščili pravoslavno veliko noč

Zajem slike, TV Slovenija

Danes v nedeljo 15. aprila pravoslavni verniki praznujejo veliko noč. Tako, kot za kristjane je praznik pomemben tudi za pravoslavce.

Tudi za pravoslavce je praznik velika noč izrednega pomena. Pravoslavci sicer v cerkvi niso deležni blagoslova hrane, kot katoliki, prav tako hrano v cerkev ne nosijo. Ko pridejo iz cerkve domov domov se peče svinjina, jagnjetina, režeta se suho meso in domači sir. Glede hrane pa obstaja le ena omejitev – zajtrk se vedno začne s pirhi.

Tudi v Sloveniji danes praznujejo pravoslavci. In njihovo praznovanje je obeležila tudi TV Slovenija z voščilom. Kar sicer prav.

Veliko ogorčenih ljudi, ki so nam pisali, pa je zmotilo, da je bilo voščilo izrečeno v srbskem jeziku ob srbski zastavi. Pri nas živi tudi veliko Ukrajincev, Makedoncev in ostalih narodov, ki so prav tako pravoslavni verniki, zato je bilo tako poveličevanje v srbskem jeziku ob srbski zastavi naravnost nedopustno. V Sloveniji namreč nimamo srbske manjšine ali česa podobnega.

Kaj so nam na TV Slovenija s srbskim voščilom hoteli povedati? Da tudi Srbi plačujejo prisiljeno naročnino, ali pa so taka voščila v svobodi nekaj normalnega? Torej recimo, lahko pričakujemo drugo leto 10. februarja tudi kitajsko novoletno voščilo, v kitajskem jeziku in kitajski zastavi?

Tudi z našega uredništva pa pravoslavnim vernikom čestitamo ob veliki noči.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.