Letni kino Minoriti

Avditorij Lutkovnega gledališča Maribor bo letošnje poletje od 8. julija do 26. avgusta prizorišče letnega kina Minoriti ob reki Dravi. Filme si bomo v tem času lahko ogledali vsako soboto in sredo. Ob gledanju filmov bo gledalcem na voljo tudi gostinska ponudba. Vstopnina za ogled filma je 5 evrov.

Prvi film je bil predvajan včeraj zvečer. Kot prvi film smo si lahko ogledali film Matta Rossa Kapitan Fantastični (Captain Fantastic), ki ga je posnel leta 2016.

Letni kino Minoriti nastaja v sodelovanju treh partnerjev: Društva za razvoj filmske kulture, Maribor v povezavi z GT22, Lutkovnega gledališče Maribor, ki prispeva izjemno lokacijo avditorija na Minoritih, in podjetja MariBox., ki bo projekt tehnično podprlo z DCP projekcijsko tehnologijo. Za gostinsko ponudbo na prireditvi bo skrbel klub Wetrinsky.

Kakšno vsebino si bomo lahko ogledali?

Organizatorji prireditve sporočajo, da bo prva polovica programa v znamenju toka glasbe in glasbene zgodovine. Glasbeno-filmski presežki preteklega leta nam bodo vsak na svoj edinstven način približali nekatere izmed ključnih glasbenih in popkulturnih fenomenov našega časa: Milesa Davisa (ki bo premierno prikazan v Mariboru), Amy Winehouse, Beatlese in Laibache. Pospremili jih bodo vrhunci angleško govoreče neodvisne produkcije, humorna in pretresljiva družinska drama Kapitan Fantastični, z zlato palmo in številnimi drugimi festivalskimi priznanji ovenčano kritiko moreče britanske birokracije Jaz, Daniel Blake in po mnenju mnogih najbolje zaigrano dramo leta Manchester by the Sea. Piko na i v mescu juliju bo postavila prva predpremiera letošnjega letnega kina, to je francoska pustolovska biografija Odiseja o fascinantnem življenju in delu pionirja, inovatorja, raziskovalca in filmarja Jacquesa-Yvesa Cousteau-ja.

V drugi polovici programa bomo videli presežke različnih filmskih žanrov, zvrsti, obdobij in kontinentov. Otvorila ga bo druga predpremira na programu, in sicer novega filma balkanskega filmskega mojstra Emirja Kusturice Na mlečni poti, z zimzeleno in ekstravagantno Monico Bellucci ter režiserjem samim v glavni vlogi. Prvič bomo v Mariboru prikazali tudi enega najbolj odmevnih in občudovanih azijskih filmov leta, misteriozno kostumsko dramo Služkinja, korejskega režiserja Chan-wook Parka.

Organizatorji bodo izbran program celovečercev dopolnili s predfilmi, s katerimi želijo širši publiki predstavili raznolike mariborske filmske festivale, ki skrbijo za dobro filmsko ponudbo v mestu.

Natančem program predvajanih filmov si lahko ogledate tukaj.

J. L.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
42%
3.6km/h
20%
8°C
10°
7°
7°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA