Letni oder Ruše še nima dovoljenja za organizacijo. Sporni zapis o PCT umaknili!

Letni oder Ruše,PCT
Letni oder Ruše, slika Ptuj.info

Poročali smo že o samovolji organizatorjev vsakoletne prireditve Letni oder Ruše, ki naj ob vhodu na prireditveni prostor nebi preverjali PCT.

Center za mlade Ruše še nima dovoljenja za organizacijo prireditve “Letni oder Ruše!”

Samovolja javnega zavod Center za mlade Ruše, kjer naj nebi preverjali pogojev PCT, je prišla na uho tudi policiji in upravni enoti, ki je za naš portal sporočila, da je bila vloga za javno prireditev predložena v ponedeljek 2. avgusta 2021. A, ker je bila vloga nepopolna je bil Javni zavod Center za mlade Ruše (CEZAM) pozvan k dopolnitvam, tudi glede izpolnjevanja pogojev, ki so predpisani z namenom preprečevanja okužb s SARS-CoV-2. Na upravni enoti so nam zatrdili, da se dovoljenje za javno prireditev se ne bo izdalo, če ne bodo izpolnjeni vsi zakonski pogoji.

In če so v javnem zavodu Center za mlade Ruše, še včeraj zatrjevali, da PCT pogojev ne bodo upoštevali in da je vsak obiskovalec odgovoren zase, so danes hitro spremenili svojo odločitev in zapisali: “V skladu z veljavnim odlokom Vlade RS, da so zbiranja brez preverjanja pogoja PCT prepovedana, se bo pogoj PCT za vstop na vse prireditve Letnega odra Ruše 2021 preverjal z aplikacijo oziroma z drugim ustreznim pisnim potrdilom.”

Prav zanima nas kaj bo sedaj naredil samovšečni Smolar, ki je zatrdil, da ne bo nastopal tam, kjer se preverjajo pogoji PCT. Po domače povedano, ne more nastopati nikjer. In če že ne bo nastopal, naj vam vsaj ostane ta pesem.

Zadevo spremljamo dalje….

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.