Preberite si te zapise jeznih navijačev zaradi slovenskih košarkarjev!

DONČIČ košaRKARJEM
slika, slovenska košarka (twitter)

Kar nekaj jeznih navijačev, se je zaradi neudeležbe košarkarje na sprejemu olimpijcev oglasilo tako ali drugače. Po družbenih omrežjih, zapisih na blogih oziroma kar direktno v pismu košarkarjem.

Jezni navijači so se razpisali o košarkarjih

Navijačica Tina je v navalu jeze zapisala (nelektorirano): “Ko navijačem lažejo, da se ne morejo udeležiti sprejema na Kongresnem trgu, ker si želijo biti z družinami, v bistvu pa so si organizirali privatni žur s Severino. Datum sprejema olimpijcev je bil določen že dolgo nazaj. Ja, razumemo, da so imeli obveznosti, pa da so predstavniki Dallasa bili v SLO itd… ampak tudi oni bi razumeli, če bi si ekipa vzela minutko za vse otroke na Kongresnem trgu. Ampak ne, oni si niso, niti minutko, niti eden? Da jih ni sram. Tudi olimpijec vseh časov Miro Cerar starejši, je rekel, da je to nespoštljivo do navijačev. Na to naj se spomnijo, ko naslednjič mogoče sreča ne bo na njihovi strani, kako so oni zabili banano v čelo vsem otrokom in ostalim navijačem, ki so včeraj bili na prireditvi. Za četrto mesto smo jim vsi ploskali in jih spodbujali, no za takšno obnašanje pa jim žal ne moremo. Takšno vedenje ni za medaljo. Marsikdo je vstal zanje ponoči, navijal, molil itd… mahal z zastavo, dihal z njimi.”


Razočarani navijači zapisali celo pismo in ga poslali Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) in Luki Dončiću:(nelektorirano): “Menimo, da je neudeležba košarkarjev na današnjem sprejemu olimpijcev neprimerna, neprofesionalna, nešportna poteza, medtem ko je njihovo tekmo sredi noči spremljalo daleč največ navijačev, da o dnevnem spremljanju ne govorimo. Navijači so dihali z njimi, držali pesti med tekmo, da bi se jim sestavilo in bi jim uspela medalja. Vsi navijači so jih, tudi po tem, ko jim ni uspelo osvojiti na koncu medalje, spodbujali, izrazili spoštovanje in poklon. Razumemo, da jim ni do srečanja s politiki, vidimo, da imajo obveznosti, navijače pa bi lahko prišli pozdravit, vsaj na kratko.”

Opazili smo tudi ta zapis: “Večina navijačev razume in spoštuje, da so igralci utrujeni, potrebujejo dopust itd…z družinami, kot ste KZS zapisali na spletu, ampak istočasno so v pogovoru za TV sami povedali, da bodo imeli raje svoj privatni žur s Severino. Lahko bi pač pred tem žurom na kratko pomahali tistim, ki so zanje dihali ves čas pred in med OI, tistim, ki kupijo karte za tekme ko so te v živo, ki se kdaj peljejo tudi na drug konec sveta navijat, ki plačujejo davke, da lahko država vsaj malo vloži v šport.”

Takšna ravnanja se lahko košarkarjem kaj hitro maščujejo, tudi na energetski ravni, prehitro kot si lahko zamislimo in takšne poteze niso na mestu.  In ko se je potrebno odločiti kaj je boljše? Zavrniti sprejem pri predsedniku države in pri navijačih, ki so dihali s fanti, jih bodrili, zaradi njih vstajali sredi noči, zaradi privatne zabave s Severino, ali pa zabavo zamakniti za kakšno uro in zadovoljiti vse?

P.M.

 

VREME

Maribor
jasno
54%
2.1km/h
0%
28°C
31°
27°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
15°
Thu
15°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.