Domov Slovenija Levaki so se vam zlagali! Tu je pravo število udeležencev petkovega protesta!

Levaki so se vam zlagali! Tu je pravo število udeležencev petkovega protesta!

Objavil: e-maribor
protesti

Po ocenah levakov, med katerimi izstopa Jaša Jenull, naj bi se petkovega shoda v Ljubljani udeležilo okoli 40 tisoč ljudi. A ta številka je močno pretirana.

Tu je pravo število udeležencev petkovega protesta!

Na policiji so pojasnili , da se je število prisotnih na določenih lokacijah spreminjalo in da je zato težje podati natančno oceno o njihovem številu. Po zadnjih podatkih naj bi našteli okoli 15 tisoč protestnikov.

Policija je bila na protest, ki je minil mirno, pripravljena. Zoper tri organizatorje shoda sicer vodijo postopek o prekršku po zakonu o javnih zbiranjih, ugotovili so še 26 kršitev zakona o nalezljivih boleznih. Podana bosta dva predloga za uvedbo postopka o prekršku drugemu pristojnemu organu zaradi kršitve avtorskih pravic, so še sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Oceni o več kot 40 tisoč protestnikih se je pridružilo tudi več vidnih politikov levice, med njimi predsednica SD Tanja Fajon in predsednik LMŠ Marjan Šarec, ki sta prav tako pozivala k udeležbi na sicer neprijavljenem protestu. Toliko o tem kdo govori resnico in kdo zganja norčije.

P.M.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.