Domov SlovenijaČrna kronika - Slovenija Umrl je znani humorist Toni Gašperič!

Umrl je znani humorist Toni Gašperič!

Objavil: e-maribor
TONI GAŠPERIČ

V 77. letu starosti je umrl priljubljeni belokranjski humorist Toni Gašperič, poroča Dolenjski list. Gašperič je bil človek številnih darov, satirične misli in širokega nasmeha ter dolgoletni sopotnik slovenskega javnega radia.

Umrl je humorist Toni Gašperič

Gašperič, pisec več tisoč humoresk, satiričnih nizov, kot so Ljudje z zaščitenimi hrbti, Vsi smo na ražnju, Kdo je lahko komunist, Humoreske in Moja teta Mara, avtobiografskih spominov na otroštvo in odraščanje Povej jim in drugih knjižnih del in zbirk, se je 5. maja 1945 kot tretji otrok Stanke in Janeza Gašperiča rodil v Metliki.


Bil je pogost gost številnih vseslovenskih ter pomembnejših regionalnih tiskanih, kasneje tudi lokalnih elektronskih medijev. V obdobju največje priljubljenosti in dejavnosti ga je bilo najti tako rekoč povsod. Bil je pedagog in osnovnošolski ravnatelj. Uveljavljen je bil tudi kot pisec popevk in narodnozabavnih pesmi.

P.M.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.