Levi “fašizem” na RTV odpihnil oddajo Arena, ter Igorja Pirkoviča in Vido Petrovčič?

Čistke levih se na RTV nadaljujejo. Po tem, ko je nova oblast zamenjala celotno vodstvo in postavilo na ta mesta svoje podanike,, so ukinili tudi oddajo Arena. 

Od gledalcev se je na družbenem omrežju X poslovil Pirkovič. Kot je med drugim zapisal, so v Areno vabili vse. “Pomagali ljudem v stiski in odpirali medijski prostor. Z dejstvi in posnetki,” je dodal.

Odločitev je razburila tudi Evropsko poslanko Romana Tomc, ki je zapisala, da se “čistka nadaljuje”. Podpredsednico Evropske komisije Vero Jourovo, evropsko poslanko in vodjo delegacije Sophie in ‘t Veld, ki je v času vlade Janeza Janše v Sloveniji preverjala stanje na področju pravne države, svobode medijev in boja proti korupciji, in komisarko za človekove pravice pri Svetu Evrope Dijano Mijatović okrcala, da za trenutno stanje tudi one nosijo odgovornost. Evropsko komisijo, Svet Evrope in Evropski parlament pa pozvala k ukrepanju.

Samovoljna odločitev nekaterih posameznikov, ki so dobili krila, sedaj ko so pri koritu na RTV, pač ne more odločati v imenu gledalcev. Saj nacionalna televizija ni privat firma Zvezdana Martiča in ostalih družbenopolitičnih delavcev na RTV.

Namesto oddaje Arena, kot jo poznamo do sedaj, bo na sporedu ob istem terminu oddaja “Arena, pogled naprej”, ki bo “nadaljevanje dosedanje oddaje z jasnim vsebinskim fokusom, do konca leta usmerjenim v odpravljanje posledic vremenskih katastrof”. Prvo oddajo, ki bo na sporedu že prihajajoči ponedeljek, bosta vodila Elen Batista Štader in Jan Novak, urednica bo Vesna Pfeiffer

Upajmo, da bomo, po tem takem, kmalu izvedeli,  koliko denarja je obljubil Golob poplavljenim in koliko so ga zares dobili.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.