protest maribor mediji
slika: twitter

V Mariboru se je včeraj popoldne na protestu zbralo več sto ljudi, ki so nasprotovali obveznemu nošenju mask na prostem in testiranju otrok na novi koronavirus. Mediji o tem povsem nekritično.

MEDIJI POVSEM MIRNO IN NEKRITIČNO O PROTESTIH

A medijev, kot, da to ne moti. Veselo so razkazovali slike s protesta, še več, pustili so celo žaljive komentarje, sami pa o protestih poročali, kot, da se njih to ne tiče. Pa se. To se tiče vseh nas. To niso protesti leta 2013, kjer so ponoreli levičarji divjali po Mariboru. Tu gre za epidemijo. In če je bil v Mariboru včeraj le eden iz protesta okužen, bomo čez teden dni imeli v Mariboru pravo katastrofo.

Na protest se je odzval tudi predsednik vlade, ki je zapisal: “žetev nestrpnosti in sovraštva, korona-idiotizem po bogati setvi v režiji RTV in 24ur.” Mi pa bi dodali še Večer in portal Maribor24.

Tako korektno je o shodu poročal “neodvisni” medij Večer: “Protestniki, ki so bili brez mask in varnostne razdalje, so po poročanju STA vihteli slovenske zastave in s seboj prinesli transparente z napisi: “Zdaj bije bitko vsak, saj vzeli bi še zrak”, “Uživajte, dokler lahko”, “Danes imamo pouk v trgovini s pohištvom” in “V šoli nosimo nasmeh, ne mask”. Eden od transparentov pa je učitelje pozval k nošenju mask, testiranju in cepljenju, da bodo šole odprte. Objeti so med drugim zapeli Dan ljubezni.”

Kot je zapisal eden izmed opazovalcev protesta od daleč: “Včerajšnji protestniki ne vedo čemu so protestirali. Ne vedo da so se izpostavljali za tistih par hujskačev in privilegirancev ki jih država ne pita več in jim je priprla pipico. Ker če bi protestirali proti ukrepom je to neumnost ker so ukrepi po vsem svetu. Če so protestirali ker nimamo istih ukrepov kot drugod je isto neumno. Sosed tudi ima boljši avto od mene pa zato ne skačem po ulici. Spet drug sosed ima slabšega pa tudi zato ne protestiram. Niti za trenutek se ne počutim nesvobodnega. Da bi se pa izpostavljal za teh par ljudi, ki so prej na veliko kradli državo in jim je to zdaj onemogočeno se mi pa zdi neumno. Vsi ostali, ki pa mislite, da morate drugim polnit žepe pa samo to. Za hlapce ste rojeni v hlapce ste vzgojeni.”

Res neverjetno!

PM


Preberite tudi:

Neverjetno, a resnično! Sredi tretjega vala, Mariborčani množično na protest!