ZLATKO

Ukradena zamisel za spot s križem, raperja Zlatka, katerega je prvotno posnel mariborski raper Vittori, še vedno buri duhove.

Poslanec NSi nad raperja Zlatka zaradi križa

Zlatan Čordić Zlatko je ponovno poskrbel, da se o njem piše in razpreda. Pred največjim krščanskim praznikom je kristjane razburil s križem, ki ga je nosil okoli. A snemanje videospota ni bilo kar tako. Idejo je namreč ukradel mariborskemu raperjo Vittoriju.

Ob tem se je oglasil tudi poslanec Nove Slovenije Andrej Černigoj, ki je zapisal: “Ustava nam omogoča v RS svoboščine, pravice in tudi dolžnosti. Velikokrat iščemo v njej le tisti člen, ki nam odgovarja. Ne gledamo na ustavo kot celoto. Zame je svoboda misli in govora neomejena, le dokler ne posegam v to pravico drugega. Zlatko s tem dejanjem presega, ni opravičila.”

A Zlatkov komad Svoboda, ki jadra na plečih protivladne in antijanša medijske klime, žal ostane samo pri klišejih, na katerih sicer že leta svojo politiko gradijo na levi strani slovenskega političnega prostora. Zlatko v komadu med drugim Janši očita tudi, da je potopil Muro in prodal Mercator, kar pa ni niti blizu resnice, na kar je na Twitterju hitro opozoril novinar in odgovorni urednik Televizije Planet TV Mirko Mayer, namreč, da gre za precej nerodno reč, da Zlatko ne ve, da je Muro dokončno uničil dvig minimalne plače v času vlade Boruta Pahorja in da je Mercator ob hudih pritiskih na medije prodala vlada Alenke Bratušek.

No, verjetno Zlatko sploh ne loči med dvema omenjenima osebama.

PM


Preberite tudi:

/EKSKLUZIVNO/ Je raper Zlatko ukradel idejo reperja Vittorija, s križem?