Levi mediji so se vam zlagali! Postopek v zvezi s Čordićem še ni končan!

ZLATKO
zajem slike (RTV SLO), twitter

Čeprav se je Ćordič že bahal, da je uspel na upravnem sodišču s pritožbo zaradi odvzema statusa samozaposlenega v kulturi, pa postopek še daleč ni končan!

Postopek zoper Zlatana Čordića še zdaleč ni končan

Čemu je bil raperju Zlatanu Čordiću sploh odvzet status? Čordić je leta 2016 poleg s. p., ki ga je že imel odprtega kot samozaposleni v kulturi, odprl še društvo “Svet je lep”, ki ga je izkoriščal za izogibanje letnemu cenzusu, ki ga kulturniki ne smejo preseči, če želijo biti upravičeni do državnega plačevanja prispevkov. Ko je ustanovil društvo z istim imenom je s.p. Svet je lep zaprl. Njegovo društvo je pravni subjekt, ki ima drug transakcijski račun in drugo davčno številko. Kot samozaposlen  v kulturi mora imeti en transakcijski račun in izdajati račune nanj.

Uslužbenka na Ministrstvu za kulturo nam je pojasnila, da je na transakcijski račun kot samozaposleni v kulturi izdajal račune samo do višine cenzusa, da tega ni presegel, ostalo pa na svoje društvo Svet je lep. Ministrstvo za kulturo je to začelo preverjati, potem ko je Čordića nekdo prijavil. Ko je to odpravilo nadzor, je ugotovilo nepravilnosti, zaradi katerih mu je bil status samozaposlenega v kulturi odvzet. Čordić bi namreč moral imeti samo en transakcijski račun, na katerega bi izdajal račune.

Čeprav si očitno Čordić želi, da bi bil že postopek zaključen, ta več kot očitno ni, saj bo o zadevi ponovno odločalo Ministrstvo za kulturo. Upravno sodišče kot tako torej ni o zadevi vsebinsko odločalo. Če je raperju prav ali ne, bo moral počakati na odločitev ministrstva, upajmo pa da bodo svoje poročanje v zvezi s tem popravili nekateri mediji, ki so se v zvezi s tem razpisali v smislu “sodna klofuta za vlado”. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.