V trgovinah je v teh dneh velika gneča. Temu so pripomogli tudi bližajoči se prazniki in zaprtje trgovin ob petkih in sobotah.

To nedeljo bodo trgovine zagotovo zaprte?

Čeprav morajo biti trgovine ob nedeljah zaprte, sta bili po predlogu vlade predvideni dve izjemi: 27. decembra in 3. januarja. Glede te določbe je finančni minister Andrej Šircelj dejal, da bo vse odvisno od epidemiološke slike. Ta tudi danes ni dobra, zato bi lahko sklepali, da živilske trgovine vsaj to nedeljo ne bodo odprte

Trgovine bodo to nedeljo ostale zaprte, saj bo državni zbor predlog o odprtju trgovin, ki ga je vlada vključila v PKP 7, obravnaval predvidoma šele 29.12., začel pa bo veljati naslednji dan po objavi v uradnem listu.

Trgovine bodo v času božičnih in novoletnih praznikov zaprte: torej 25. in 26. decembra ter 1. in 2. januarja. Pomembno: na predpraznični dan 24. in 31. decembra, čeprav to nista uradna praznična dneva, bodo trgovci zaprli vrata prej. Zato pravočasno načrtujte svoje nakupe, sicer boste na predvečer božiča ostali pred zaprtimi vrati.

Kako bodo odprte največje trgovine?

  • Sparove trgovine bodo 24. decembra odprte do 17. ure.
  • Mercatorjeve trgovine bodo bodo 24. decembra odprte do 18. ure.
  • Hoferjeve trgovine bodo 24. decembra božiča odprte do 18. ure.
  • Lidlove trgovine bodo 24. decembra odprte do 18. ure.
  • Tuševe trgovine bodo 24. decembra odprte do 19. ure.

Pošte bodo na 24. in 31. decembra odprte po skrajšanem delovnem času do predvidoma 12. ure, ponekod tudi do 13. ure. Zato se v vrsto postavite pravočasno.

PM