Levica nad ukinitev zasebnih vrtcev. SDS odločno proti! Odzivi!

Mojca Škrinjar sds
Mojca Škrinjar SDS

Stranka levica je pripravila amandma, da se popolnoma ukine sofinanciranje programa otrokom, ki so vključeni v zasebne vrtce. SDS temu močno nasprotuje

SDS ostro nasprotuje amandmaju za ukinitev zasebnih vrtcev

“Sprejemanje Zakona o vrtcih po skrajšanem postopku je poseg v obstoječo sistemsko financiranje zasebnih vrtcev; na dolgi rok bi to vodilo do eliminacije zasebnih vrtcev. V stranki SDS tega predloga opozicije ne bomo podprli,” so zapisali v stranki SDS.

Poslanka SDS Mojca Škrinjar je podala izjavo o opozicijskem predlogu zakona o vrtcih s katerim želijo v SD; Levici, SAB in LMŠ odvzeti pravico odločanja staršm in jih preko finančnega pritiska prisiliti, da otroke namesto v zasebni vrtec vpišejo v javni. Po predlogu leve opozicije bi namreč o financiranju zasebnih vrtcev odločale občine. Tako bi lahko zasebnim vrtcem, v kolikor je v javnih dovolj mest za vse otroke, odrekli financiranje. Trenutno subvencija za vrtec pripada vsakemu otroku, po predlogu levičarjev bi pripadla mestnim občinam. V SDS so predlog označili za nesprejemljivega.

Po mnenju Škrinjarjeve “predlagana rešitev tudi ni poštena. V preteklem desetletju, ko je primanjkovalo mest v javnih vrtcih, so zasebniki s svojo ponudbo pomagali premagovati prostorsko krizo,” leva opozicija, pa bi jih zdaj potisnila v prepad. Namesto da bi se vprašali zakaj toliko staršev želi otroke v zasebnih vrtcih, prilagodili vsebino v javnih vrtcih in tako poskrbeli, da starši sami izberejo, v stari levičarski maniri vztrajajo, da oni izberejo v imenu staršev. Izbira pa je vedno ali po njihovo ali po denarnici.

“Želela bi povedati tudi misel glede nedavnih protestov v zvezi z ukrepi za zamejitev virusa covid19. Zdi se nam izjemno neprimerno, da se otroke zlorablja za politične namene. Poleg tega pa tudi nevarno za same udeležence,” je poudarila Škrinjarjeva.

PM

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.