Levičarji imajo v oblasti tudi DVK. Lahko pričakujemo poštene volitve za predsednika države?

Dušan Vučko, slika Demokracija

Nepravilnosti pri aprilskih državnozborskih volitvah so bile za tako malo državo, kot je Slovenija prava sramota. A Dušan Vučko je še vedno trdno v svojem sedlu.

V preteklosti je bil Dušan Vučko poslanec LDS  in tudi vladni funkcionar (direktor direktorata), njegova izvolitev za šefa službe, ki skrbi za izvedbo volilnih postopkov, je zaradi tega že pred desetletjem dvignila veliko prahu. Bil je tudi, predsednik občinskega odbora LDS v Bohinju, občinski svetnik, dolgoletni sekretar poslanske skupine LDS, ter vodja direktorata za upravne in notranje zadeve notranjega ministrstva, ki ga je vodila takratna predsednica LDS Katarina Kresal. Za še dodaten prah je Vučko poskrbel sam, ko je pred tokratnimi volitvami poslancev kot svetovalko za odnose z javnostmi zaposlil Tino Hrastnik, ki je nekoč to delo opravljala že za LDS. 

Torej vodstvo DVK nikakor ni apolitično, pa čeprav bi moralo biti. Kaj se nam torej obeta pred predsedniškimi volitvami?

Konec junija je sicer član Državne volilne komisije (DVK) Drago Zadergal predsedniku te komisije Petru Golobu poslal predlog razrešitve direktorja službe DVK Dušana Vučka. Med razlogi je navedel Vučkovo nevestno in nepravilno delo ter malomarno opravljanje dolžnosti direktorja. Izpostavil je še izračun, po katerem bi sedeže skoraj dodelili šestim napačnim poslanskim kandidatom. A levica ima večino tudi na DVK, zato se bo Vučko po vsej verjetnosti obdržal ne položaju direktorja DVK.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
33%
4.1km/h
0%
35°C
36°
33°
34°
Thu
21°
Fri
17°
Sat
15°
Sun
15°
Mon

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA