Pozor! Prihaja neurje! Kje bo najhuje?

VREME gasilci
Slika simbolna
Pozor! Prihaja eurje!

Prognoza vremena za danes petek 15. julij 2022 in jutrišnjo soboto je napovedano poslabšanje vremena z možnim neurjem ali točo. 

Danes lahko v popoldanskih urah predvsem na severu, vzhodu ter v osrednjem delu države pričakujemo razvoj močnejših neviht, ki lahko prerastejo v lokalna neurja s točo, so opozorili vremenoslovci portala Neurje.si. Za zahodni del je razglašena 1. stopnja nevarnosti, kar pomeni možnost nastanka močnejših neviht, še najbolj verjetno je, da se bodo večjim padavinam tokrat izognili na skrajnem severovzhodu države.


“Hladna fronta je dosegla srednjo Evropo in bo zvečer poskrbela za nestabilnost pri nas ter v naši okolici. Zaradi ugodnih razmer se lahko ponekod pričakuje tudi lokalna neurja s točo. Sprva se bodo nevihte prožile v sosednji Avstriji, nato pa se bo dogajanje preselilo tudi v Slovenijo in v naše sosednje pokrajine,” so zapisali. Večje količine dežja je v pozno popoldanskem času pričakovati tudi v Mariboru.

VREME

Maribor
delno oblačno
53%
5.1km/h
40%
25°C
26°
23°
24°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
17°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.