Levičarski vandali popackali fresko na ljubljanski stolnici!

https://statues.vanderkrogt.net/

Neznanci so v petek okoli 21:30 (po Rogovih protestih) v fresko na stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani vrgli balon z barvo in jo tako poškodovali. Nastalo je za več tisoč evrov materialne škode.

Vandali poškodovali fresko na ljubljanski stolnici

V ljubljanski stolnici sv. Nikolaja, so poškodbo na freski, ki je nastala v petek nekaj po začetku omejevanja gibanja ponoči, opazili šele v nedeljo zvečer, policija pa je na kraj potem prišla šele v ponedeljek zjutraj.

Poškodovana freska na ljubljanski stolnici (Foto: PU)

Policisti zdaj preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja ali uničenja stvari, ki so posebnega kulturnega pomena ali naravne vrednote. Poškodovana freska je namreč kulturni spomenik, so v današnjem sporočilu za javnost navedli na Policijski upravi Ljubljana. O vseh ugotovljenih dejstvih bo policija obveščala pristojno državno tožilstvo.

Za kaznivo dejanje poškodovanja ali uničenja stvari, ki so posebnega kulturnega pomena, kazenski zakonik predvideva kazen do petih let zapora, če je poškodovana ali uničena stvar kulturni spomenik, pa celo do osmih let zapora.

PM

VREME

Maribor
oblačno
98%
0.5km/h
100%
18°C
20°
17°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.