slika: Topnews.si

Policisti so pri varovanju sredinega protestnega shoda na Trgu republike v Ljubljani do zdaj ugotovili več kot 200 kršitev predpisov o javnih zbiranjih.

Več, kot 200 kršitev. Bidarjevi izročena odločba o nelegalnem shodu

Policisti so včeraj napravili res veliko delo. Varovati so morali shod zanikovalcev virusa, ki so se sprehajali po trgu revolucije kar brez mask. Zoper eno osebo so zaradi neupoštevanja ukazov uporabili prisilna sredstva oz. telesno silo, popisali pa so preko 200 ljudi.

Do zdaj so ugotovili 118 kršitev po zakonu o javnih zbiranjih, 96 kršitev odloka o začasni delni omejitvi gibanja in prepovedi zbiranja ljudi zaradi epidemije preprečevanja okužb z novim koronavirusom, eno kršitev zakona o javnem redu in miru in šest kršitev po zakonu o osebni izkaznici. Šestim osebam so policisti skladno z zakonom o nalogah in pooblastilih policije zasegli premete, ki jih ni dovoljeno prinašati na shod. Zoper tri osebe, organizatorje shoda, vodijo postopek o prekršku po zakonu o javnih zbiranjih in zakonu o nalezljivih boleznih, piše Demokracija.

So pa na shodu popisali tudi Anico Bidar, organizatorko protestov in ji izdali odločbo o nelegalnem shodu. Zagotovo jo čaka poštena kazen.

Po pojasnilu policije je bil shod, na katerem se je okoli 14. ure zbralo okoli 20 protestnikov, prepovedan tudi z upravno odločbo. Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem protikoronskega odloka. Dogodek se je na Trgu republike zaključil okoli 16. ure.

PM