Lidlova sramota v Sloveniji. Slovencem niso voščili Božiča. Hrvatom so ga!

Bližajo se najlepši prazniki v letu. Božič je za marsikoga nekaj posebnega. Gre za drugi največji krščanski praznik in zagotovo nalepši.

Bôžič je tradicionalni krščanski praznik, ki ga v katoliških in protestantskih državah praznujejo 25. decembra kot spomin na rojstvo Jezusa Kristusa. Praznik zaključuje čas adventa in začenja božični čas, ki se v liturgičnem letu konča na nedeljo po Gospodovem razglašenju. V času, nekdanje države je veliko ljudi Božič, ki je bil prepovedan praznik, praznovali na skrivaj.


In še danes gre nekaterim ime Božič težko z jezika. Zanimivo je, da se trgovska veriga Lidl v Sloveniji obnaša, kot a ni Božiča, oziroma, da so le sproščeni prazniki. Kot bi se delali norce iz ljudi, ki jim Božič veliko pomeni.

Povrhu vsega, pa Lidl Hrvaška, nima nobenih problemov, da ljudem, tako, kot je treba vošči Srečen Božič!

Kot je zapisal eden izmed tvitter uporabnikov: “Spoštujte ljudi, okolje in tradicijo v katerem poslujete!”

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.