Ljubljana še vedno drži neslavni rekord po številu dnevnih okužb! Preverite za vašo občino!

Slovenski policisti so v preteklih mesecih na mejnih prehodih obravnavali primere, ko so se potniki ob vstop v Slovenijo skušali izogniti karanteni in so se zato pri mejni kontroli izkazovali s ponarejenimi potrdili.

Kako se v teh dneh počuti glavni mestni “šerif” Zoran Janković, ko se v glavnem mestu Slovenijo huje, kot kadarkoli prej, širijo okužbe s koronavirusom? Neumna propaganda afere “kuhančki” in velik ognjemet, pa je k okužbam veliko doprineslo.

Razumljivo je, da je v glavnem mestu največ okužb, saj na območju Ljubljane živi tudi največ prebivalcev, a toliko dnevnih okužb, Ljubljana še ni imela. Če je bilo še 3. januarja v Ljubljani dnevno okuženih 434 ljudi, številke iz dneva v dan naraščajo. 4. januarja je bilo že 627 okužb, 5. januarja, torej včeraj pa že 661 okužb. Takega dnevnega prirasta okužb Ljubljana še ni imela.

Ostale občine z največ okužbami so:  Kranj 132 novih okužb, Maribor 124, Koper 114, Domžale 111, Celje 105, Brežice 76, Jesenice 71, Nova Gorica 67, Novo mesto 66, Krško 57 okužb.

V Podravski regiji izstopajo: Slovenska Bistrica 39 novih okužb, Hoče-Slivnica 17, Poljčane 12, Pesnica 11, Duplek 10, Miklavž na Dravskem polju 9, Rače-Fram 6, Šentilj 8, Starše 4. Ostale podravske občine imajo manj kot 3 okužbe.

Preverite za vašo občino: (vir: covid19 sledilnik)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.