LJUBLJANČANI, KAR STE IZVOLILI, TO IMATE! Parkiranje 50% dražje!

Zoran Janković stožice
Zoran Janković, slika Nova24.tv

Ljubljanski mestni svetniki so podprli predlog o zvišanju cen parkirnin v središču mesta. Parkirnine so bodo podražile z novim letom.

Jankovič močno draži parkiranje v Ljubljani

Odgovorni so tile mestni svetniki MOM. No saj ni nič čudnega, če v klopeh sedijo taki svetniki, kot Janez Stariha, ki med drugim prihaja iz liste kolesarjev in pešcev. njemu se z avtomobili in parkiranjem pač ni potrebno ukvarjati, ali pač?

 V coni 1 se bo ura parkiranja podražila z 80 centov na 1,2 evra, v coni 2 pa s 60 na 70 centov. V coni 3 bo parkirnina ostala nespremenjena pri 40 centih. Za deset centov pa se bo podražilo dnevno parkiranje na mestnih parkiriščih P&R, in sicer na 1,3 evra, kar je cena ene vožnje z mestnim avtobusom.

Prav tako so mestni svetniki podprli odlok, s katerim se podaljšuje plačevanje parkiranja po dnevni tarifi na parkiriščih Sanatorij Emona na Kolodvorski, NUK II. na Emonski pri Križankah, na Metelkovi, na obeh parkiriščih v Tivoliju ter na strelišču na Dolenjski. Namesto med 7. in 19. uro bodo morali vozniki parkirnino plačati med 6. in 22. uro. Piše portal utrip Ljubljane.

“Vsekakor ne moremo podpreti zvišanja parkirnin v coni 1, saj gre za kar 50-odstotni dvig cen,” pa je bil do predloga kritičen vodja svetniškega kluba SDS Igor Horvat

Ljubljanski mestni svet je ob nasprotovanju dela opozicije za pet let podaljšal družbeno pogodbo za izvedbo projekta Bežigrajski športni park na območju Plečnikovega stadiona z družbo Elektronček Jožeta Pečečnika in Olimpijskim komitejem Slovenije. Župan Zoran Janković je ob očitkih glede projekta predlagal, da stadion kupi država.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.