LJUBLJANČANI, KAR STE IZVOLILI, TO IMATE! Parkiranje 50% dražje!

Zoran Janković stožice

Ljubljanski mestni svetniki so podprli predlog o zvišanju cen parkirnin v središču mesta. Parkirnine so bodo podražile z novim letom.

Jankovič močno draži parkiranje v Ljubljani

Odgovorni so tile mestni svetniki MOM. No saj ni nič čudnega, če v klopeh sedijo taki svetniki, kot Janez Stariha, ki med drugim prihaja iz liste kolesarjev in pešcev. njemu se z avtomobili in parkiranjem pač ni potrebno ukvarjati, ali pač?


 V coni 1 se bo ura parkiranja podražila z 80 centov na 1,2 evra, v coni 2 pa s 60 na 70 centov. V coni 3 bo parkirnina ostala nespremenjena pri 40 centih. Za deset centov pa se bo podražilo dnevno parkiranje na mestnih parkiriščih P&R, in sicer na 1,3 evra, kar je cena ene vožnje z mestnim avtobusom.

Prav tako so mestni svetniki podprli odlok, s katerim se podaljšuje plačevanje parkiranja po dnevni tarifi na parkiriščih Sanatorij Emona na Kolodvorski, NUK II. na Emonski pri Križankah, na Metelkovi, na obeh parkiriščih v Tivoliju ter na strelišču na Dolenjski. Namesto med 7. in 19. uro bodo morali vozniki parkirnino plačati med 6. in 22. uro. Piše portal utrip Ljubljane.

[color-box color=”blue”] “Vsekakor ne moremo podpreti zvišanja parkirnin v coni 1, saj gre za kar 50-odstotni dvig cen,” pa je bil do predloga kritičen vodja svetniškega kluba SDS Igor Horvat. [/color-box]

Ljubljanski mestni svet je ob nasprotovanju dela opozicije za pet let podaljšal družbeno pogodbo za izvedbo projekta Bežigrajski športni park na območju Plečnikovega stadiona z družbo Elektronček Jožeta Pečečnika in Olimpijskim komitejem Slovenije. Župan Zoran Janković je ob očitkih glede projekta predlagal, da stadion kupi država.

P.M.

VREME

Maribor
delno oblačno
78%
4.1km/h
40%
17°C
19°
16°
16°
Sun
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
17°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.