Ljubljanska sramota sredi Ljudskega vrta.

slika: NK Maribor (facebook)

Ljudski vrt je gostil večni derbi Maribor – Olimpija. Tokrat so gostitelji povsem nadigrali goste iz Ljubljane, ki niso našli pravega načina, kako zatreti Maribor


Srečanje se je začelo dramatično. V prvem napadu Maribora je Hilal Soudani silovito sprožil v kazenskem prostoru. Žoga je na poti proti golu v roko zadela Aljaža Krefla in sodniku Aleksandru Matkoviću ni preostalo nič drugega, da po ogledu videoposnetka pokaže na enajstmetrovko. Zanesljiv izvajalec je bil Arnel Jakupović.

Slabi dve minuti pozneje so vijoličasti povedli z 2:0. Olimpija je izgubila žogo na sredini igrišča. Soudani jo je nemudoma podal do Marka Kolarja, ki je zaposlil Jana Repasa. Ta je z levico streljal z roba kazenskega prostora in Denis Pintol je bi drugič premagan.

V 22. minuti je spet udaril Repas. Žogo je ob medli Olimpijini obrambi popeljal do 18 metrov in sprožil diagonalni strel. Pintol je bil ob visoki žogi tudi tokrat zgolj nemi opazovalec in Maribor je še pred polovico prvega dela povedel s 3:0.

V 91. minuti je imela enajstmetrovko na voljo tudi Olimpija. Uspešno jo je izvedel rezervist Mustafa Nukić, ki ravno danes praznuje 33. rojstni  dan, in postavil končni izid.

 

VREME

Maribor
rahel dež
77%
3.6km/h
100%
8°C
12°
6°
8°
Thu
3°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.