Zagotovo najdražji taksi na svetu? Od Brnika do Ljubljane kar 70 evrov

TAXI
slika je simbolna

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nas bo resnično šele UBER v Sloveniji rešil pred oderuškimi taksisti. Prav zanimivo bi bilo slišati razlago prvega moža “taxi lobija” Dejana Jefima, o takih odružkih cenah storitev.


Prvi taksist v državi Dejan Jefin je podoba perfidne patološke simbioze med človekoljubno dejavnostjo in monopolnim kapitalističnim biznisiranjem. In poleg tega je politično popolnoma predan trenutni oblasti, ki v našo državo noče pripeljati “ameriške” konkurence UBER. Se pa zato dogajajo v Sloveniji različni zapleti s taxi službami in različnimi cenami njihovih storitev. Pri nekaterih taksistih gre pri tem celo za najdražjo storitev na svetu.

V Zvezi potrošnikov Slovenije, so ocenjevalci v okviru javne službe izvajanja primerjalnih ocenjevanj blaga in storitev, ki jo sofinancira gospodarsko ministrstvo, opravili 16 voženj v Ljubljani, Mariboru in slovenski Istri. Ocenjevali so postopek naročila, natančnost napovedi prihoda, čistočo avtomobila, prijaznost voznika, njegov način vožnje, počutje v avtomobilu, izdajo računa in načine plačila.

“Eno vožnjo so v Zvezi potrošnikov Slovenije, cenili kot zelo dobro, šest jih je prejelo oceno dobro, sedem se jih je izkazalo za povprečne, dve sta zaradi res slabe izkušnje dobili oceno nezadovoljivo, kar je skrajno zaskrbljajoče.

 Za najdražjega se je izkazal taksist iz vrste na parkirišču pred zgradbo na letališču Brnik. Vožnja do središča Ljubljane je stala kar 70 evrov, voznik je po avtocesti vozil 70 kilometrov na uro in medtem ob priprtem oknu kadil elektronsko cigareto ter zaračunal vsak kos prtljage!” Taka vožnja iz Brnika do Ljubljane po navadi stane okoli 30 evrov.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Vir. Csmopolitan[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

VREME

Maribor
rahel dež
75%
3.1km/h
100%
8°C
12°
6°
8°
Thu
3°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.