Luksuz ministrice Sanje Ajanović Hovnik. V New York za 33 tisoč evrov? Potoval tudi njen mož.

Sanja Ajanović Hovnik

V javnosti še naprej odmeva službena pot ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik na konferenco o trajnostnem razvoju, ki je julija potekala v New Yorku, za neverjetnih 33.000 evrov.


 

Ministrica Sanja Ajnović Hovnik, je tista ministrica, ko je ob gasilskih protestih bežala pred njimi in jih kasneje obtožila, da so ji grozili. No ta ministrica očitno še kako dobro ve, kaj je to luksuz. Delegacija ministrstva za javno upravo je namreč čez veliko “lužo” v dveh tednih potrošila kar 33.000 evrov, našega davkoplačevalskega denarja, Ministrica pa ob tem še naprej vztraja, da je bilo število potujočih upravičeno, sopotnice pa da je izbrala izključno po strokovnih kompetencah. 

 

In zanimivo. Ne samo štiri ministričine izbranke, za luksuz, Mateja Mahkovec, Nika Benedik, Maja Dimitrovski in Simona Hočevar, na letalu za New York je sedel tudi ministričin mož. Kdo je plačal vozovnico? Na ministrstvu zatrjujejo, da sam. A do sedaj z ministrstva še niso pokazali plačanega računa ministričinega moža. Kot piše portal RTV Slovenije, naj bi na ministrstvu spreminjali vozovnice za v New York za dražje, ker je ministrica želela sedeti z možem v isti vrsti? Ja to pa je luksuz ni kaj.

 

In še to. Kaj so ministrica in njene štiri izbranke počele v New Yorku, na poti za katero jim ni bilo potrebno plačati niti centa? Ena prijateljica praktično ni delala nič, bila je spremljevalka ministrice na dogodkih. Druga je imela – sodeč po fotografiji na Facebookovem profilu – čas za neformalne izlete. In kot piše portal MMC, celo mož? Kdaj je ministrica imela čas zanj, če je ves dan sedela na dogodkih, imela govore in dvostranska srečanja? No vsaj tako sama pravi.

 

Tako izgleda facebook profil ene izmed ministričinih “strokovnjakinj” na potovanju:

 

Ministričina pot v New York, pa ni bila všeč niti levi novinarki Eugeniji Carl, ki po navadi svoje pripombe usmerja v “desno” vlado. No očitno ji je zmanjkalo materiala. Tako da sta se z Sanjo Ajnović Hovnik, kregali kar preko družbenih omrežij. (vir: Regional obala).

 

Vam vse skupaj ne diši bolj po izletu za naš denar, kot po službeni poti? Očitno je od bara Lakotnik v Fužinah, kjer naj bi (bog ve kaj vse) Ajnović Hovnik včasih delala,  do dela ministrice, ki se prevaža v tujino na izlete za naš denar, le kratka pot?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.